16:02 03.05.2019

Завод ім. Малишева передає ЗСУ чергову партію відновлених танків Т-64 "Булат"

2 хв читати
Завод ім. Малишева передає ЗСУ чергову партію відновлених танків Т-64 "Булат"

 ДП "Завод ім. Малишева" (Харків), одне з провідних підприємств бронетанкового кластера держконцерну "Укроборонпром", завершило ремонтно-відновлювальні роботи чергової партії основних бойових танків (ОБТ) Т-64 "Булат" для ЗСУ, повідомила в п'ятницю прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, днями відновлені "Булати" пройшли приймально-здавальні випробування за участю військового держзамовника, їх передають до армії.

Зарекомендували себе як надійна і якісна бронетехніка в умовах бойових дій на Донбасі. У Т-64 проведено ремонт двигунів, корпусів, забезпечено заміну низки комплектувальних, уточнюють у дежконцерні.

Як зазначили в "Укроборонпромі", бронетехніку, що пройшла відновлювальні роботи, оснащено новою системою управління вогнем 1А43У з нічним прицільним комплексом, модульним комплексом динамічного захисту "Ніж", ракетним комплексом "Комбат", а також більш потужним двигуном - 5ТДФМ потужністю 850 к. с. із підвищеним ресурсом.

ДП "Завод ім. Малишева" - відомий у світі український виробник бронетехніки. Із січня 2011 року за рішенням уряду України входить до складу "Укроборонпрому". Серед великих партнерів заводу за останні роки - КНР, Ірак, Єгипет, Таїланд, Пакистан.

У січні 2019 року міністр оборони Степан Полторак за підсумками інспекції перебігу виконання держоборонзамовлення (ДОЗ) на провідних підприємствах бронетанкового кластера "Укроборонпрому" висловив упевненість у своєчасному виконанні ОПК "перехідних держконтрактів" за ДОЗ на 2018-2019 рр., а також ДОЗ на 2019 рік. Він надав високу оцінку проведеному технічному оновленню бронетанкових потужностей, уточнивши, що обсяг фінансування заходів ДОЗ із виробництва, ремонту і модернізації бронетехніки на бронетанкових потужностях у Харкові оцінюється за останні роки в понад 10 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА