13:18 01.11.2013

Тайська військова інспекція проводить в Україні технічне приймання першої партії ОБТ "Оплот"

2 хв читати

Інспекція Королівської Тайської армії розпочала технічне приймання першої партії основних бойових танків (ОБТ) "Оплот" у кількості п'яти машин, виготовлених на ДП "Завод ім. Малишева" (Харків) у рамках контракту з тайським замовником, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в прес-службі держконцерну "Укроборнпром".

"На полігоні в м. Чугуєві "Оплоти" проходять вогневі та ходові випробування. Танки випробовують у реальних умовах, зокрема, під час нічних стрільб. Після завершення випробувань буде підписано акт технічного приймання, й "Оплоти" буде направлено іноземному замовнику", - зазначили в прес-службі.

Контракт між ДК "Укрспецекспорт" і оперативним управлінням Королівської Тайської армії на постачання до Таїланду 49 одиниць ОБТ "Оплот" укладено у 2011 році.

Загальна вартість контракту становить понад $200 млн. Виконання контракту ДП "Завод ім. Малишева" розпочало у квітні 2012 року.

Україна останніми роками активно розвиває військово-технічну співпрацю з Таїландом. Обсяг укладених у 2006-2011 роках і реалізовуваних сьогодні контрактів на постачання тайській стороні української бронетехніки і, зокрема, БТР-3Е1 і ОБТ Оплот", перевищує $0,5 млрд.

Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" взято на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлено перші два танки. Танк оснащений, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку й управління озброєнням, зокрема, активною системою протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно керованим кулеметом.

За оцінками фахівців, новий український ОБТ "Оплот" має хороші ринкові перспективи, зокрема, з урахуванням потреби світового ринку озброєнь у технологічному оновленні бронетехніки виробництва колишнього СРСР: середній вік зміни поколінь у цьому виді озброєнь оцінюється в 15-20 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА