08:40 13.06.2019

Trident Acquisitions пропонує $1 млрд інвестицій у конкурсі на УРП ділянки чорноморського шельфу

3 хв читати
Trident Acquisitions пропонує $1 млрд інвестицій у конкурсі на УРП ділянки чорноморського шельфу

Американська Trident Acquisitions Corp, що подала одну з чотирьох заявок на конкурсі з розробки ділянки "Дельфін" на умовах Угоди про розподіл продукції (УРП) на шельфі Чорного моря, заявляє про готовність вкласти $1 млрд інвестицій.

"Ми запропонували Україні інвестиції у розмірі $1 млрд, початок видобутку через три з половиною роки в разі виявлення запасів і найдосвідченішу команду розробників офшорних родовищ", - написав у Facebook CEO компанії, екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, який у травні набув українське громадянство згідно указом президента Петра Порошенка.

"Дивимося, що скажуть конкуренти, тримаємо кулаки і сподіваємося..." - додав він.

Як повідомлялося, 12 квітня 2019 року Кабінет Міністрів оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах УРП. Термін дії угоди - 50 років. Переможець конкурсу має забезпечити геологічне вивчення надр на ділянці, включно з бурінням не менше ніж п'яти свердловин протягом першого етапу (п'яти років) геологорозвідувальних робіт. Мінімальний обсяг інвестицій, який має бути здійснено в цей період, буде визначено за результатами конкурсу, але має становити не менше ніж 1,5 млрд грн.

Згідно з умовами конкурсу, термін подання заявок на участь у ньому становив 60 днів, що на 30 днів менше за термін, відпущений для подання заявок на конкурс із дев'яти ділянок на суші. Експертна спільнота, зокрема представники проекту з енергетичної безпеки (ESP) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), неодноразово порушували питання щодо того, що 60 днів недостатньо для проведення потенційними учасниками конкурсу оцінки геологічної та юридичної інформації за цією ділянкою. На початку червня голова Адміністрації президента Андрій Богдан закликав Кабмін продовжити на 60 днів термін прийому заявок на участь у конкурсі щодо "Дельфіну".

Ініціатива про розробку ділянки "Дельфін" належала ще одній американській компанії - Frontera Resources Corporation, яка також подалася на конкурс.

Два інші учасники - підконтрольне Державній нафтовій компанії Азербайджанської Республіки (ДНКАР) Caspian Drilling International Ltd та одна з найбільших приватних газодобувних компаній в Україні "Укрнафтобуріння".

Американську Trident Acquisitions Corp було засновано в березні 2016 року як спеціалізовану компанію з цільового злиття та поглинання (special purpose acquisition company, SPAC). У середині минулого року провела IPO на фондовому майданчику NASDAQ, за підсумками якого повідомила про залучення $201,25 млн. Планувалося, що ці кошти буде спрямовано на інвестиції в поглинання енергоактивів у Східній Європі з фокусом на Україну.

Згідно з річним звітом за 2018 рік, на 15 травня 2019 року Пономарьову належало 7% через Eastpower OÜ and Fivestar OÜ, де він також є директором. Серед інших великих акціонерів і бенефіціарів канадська Polar Asset Management Partners Inc. - 9,2%, Ендрю Вейсс (Andrew M. Weiss) і Weiss Asset Management LP з WAM GP LLC - 8,1%, Сандер Гербер (Sander Gerber) і Hudson Bay Capital Management LP - 6,3%.

Президентом компанії та її CFO є російський інвестбанкір Вадим Коміссаров, якому належать близько 0,44% акцій, головним операційним директором - екс-керівник "Смарт-Холдингу" Олександр Тимофєєв. Серед директорів також співвласник найбільшої української торговельної мережі АТБ Геннадій Буткевич.

Згідно з даними на кінець березня цього року, активи Trident Acquisitions становили $210,05 млн, з яких $205,28 млн було вкладено в американські казначейські зобов'язання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА