11:51 22.08.2019

Кабмін схвалив EUR52 млн кредиту ЄБРР для "Укргазвидобування" під держгарантії

2 хв читати
Кабмін схвалив EUR52 млн кредиту ЄБРР для "Укргазвидобування" під держгарантії

Уряд України на засіданні 21 серпня підтримав позицію Мінфіну про схвалення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для ПАТ "Укргазвидобування" (УГВ) під гарантії уряду на суму EUR51,85 млн для збільшення видобутку газу, повідомила глава Мінфіну Оксана Маркарова.

"Маємо два в одному - кошти на видобуток за рахунок офіційного кредитування на вигідних умовах, що відповідає нашій стратегії управління боргом і таргету за дефіцитом", - прокоментувала вона це рішення на своїй сторінці у Facebook.

Маркарова уточнила, що кредит надається за ставкою місячного EURIBOR + 1% річних з одноразовою комісією 1% суми траншів, комісія за зобов'язаннями - 0,5%.

Згідно з проектом розпорядження, текст якого має агентство, він передбачає купівлю десяти бурових верстатів і модернізацію турбін для підвищення енергоефективності.

У рамках проекту "УГВ" має укласти угоду з Мінфіном про погашення заборгованості перед державою за виконання гарантійних зобов'язань, забезпеченням якого стане застава майнового права на отримання грошової виручки від реалізації газу розміром 170% від суми кредиту.

Передбачається, що кредит надійде двома траншами - EUR36,4 млн і EUR15,45 млн.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, коментуючи цей проект на своїй Facebook-сторінці, зазначив, що в його рамках планується змонтувати установку з утилізації скидного тепла на установці підготовки газу (УПГ) "УГВ", що дасть змогу компанії замість "підігріву атмосфери" виробляти електричну енергію. Крім того, в разі схвалення проекту радою директорів ЄБРР для "Укргазвидобування" буде закуплено десять установок для капітального ремонту свердловин.

ЄБРР повідомив про можливість виділення цього кредиту "Укргазвидобуванню" на початку жовтня 2018 року. Тоді датою його можливого розгляду рада директорів банку назвала 12 грудня, проте потім цей термін кілька разів переносився через розбіжності уряду й "Нафтогазу". В червні 2019 року ЄБРР звернувся до української сторони з проханням інтенсифікувати підготовку проекту.

"Хоча це невелика угода - EUR52 млн, вона дуже важлива, оскільки спрямована на заходи щодо збільшення ефективності видобутку компанії та фінансування обладнання, яке допомагає реабілітувати наявні свердловини. Також ЄБРР мобілізував технічну допомогу для проведення програми зменшення викидів метану, яку буде імплементовано паралельно з інвестиційною програмою", - коментувала раніше проект глава українського офісу ЄБРР Марина Петров.

Наразі, згідно з інформацією на сайті банку, розгляд проекту заплановано на раду директорів 15 жовтня цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА