11:52 26.08.2019

Гетманцев вважає реальним повноцінний запуск СФР протягом півроку

2 хв читати
Гетманцев вважає реальним повноцінний запуск СФР протягом півроку

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики внесе на розгляд Верховної Ради одним із перших законопроект про Службу фінансових розслідувань (СФР), повідомив потенційний глава комітету Данило Гетманцев, причому він вважає реальним повноцінний запуск служби протягом півроку.

"Я вважаю, що це залежить від першої особи, яка керуватиме. Якщо це лідер, то він зможе все організувати. Так, можливо, три місяці - це оптимістичний прогноз, але півроку - це максимум, необхідний для запуску цього органу на повну", - сказав Гетманцев в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Проект відповідного закону вже практично готовий, однак питання підзвітності майбутньої служби все ще обговорюється.

"Ми проти того, щоб вона була в структурі президента, щоб він призначав і звільняв голову служби. Це антиконституційно. Тому, найімовірніше, це міністр фінансів", - прокоментував претендент на голову профільного комітету Верховної Ради.

Стосовно підслідності майбутньої СФР, то законопроект передбачатиме розслідування службою злочинів у сфері публічних фінансів, зазначив Гетманцев.

"Маються на увазі відносини, де є державно-правовий елемент. Також ми відносимо сюди статті, які не має сенсу залишати десь поза службою лише через відсутність державно-правового елементу. Наприклад, стаття щодо підроблення і шахрайства з недержавними цінними паперами. Якщо вже ми відносимо сюди статтю з державних цінних паперів, то "за компанію" і з недержавних теж", - пояснив він.

Як повідомлялося, протягом кількох років в Україні триває дискусія щодо створення окремого правоохоронного органу, що відповідатиме за економічні та фінансові злочини. В парламенті було зареєстровано п'ять законопроектів про створення такого органу, серед них - розроблений Мінфіном і поданий урядом проект закону про Службу фінансових розслідувань і законопроект про Національне бюро фінансової безпеки, який підтримував п'ятий президент України Петро Порошенко. Однак жоден із документів не дійшов до розгляду в першому читанні.


Повний текст інтерв'ю Гетманцева буде розміщено в стрічці новин і на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА