18:21 29.08.2019

Уряд вестиме діалог із Нацбанком для зниження ставок - Гончарук

1 хв читати
Уряд вестиме діалог із Нацбанком для зниження ставок - Гончарук

Незалежність Національного банку України (НБУ) є основою макростабільності, проте уряд має намір провадити діалог із центробанком щодо можливості зниження ставок, заявив Олексій Гончарук у промові перед своїм призначенням.

"Зрозуміло, не можна втручатися в незалежність Національного банку, ми це прекрасно розуміємо, і їхня незалежність є основою макростабільності країни. Її підривати не можна, нам не віритимуть", - сказав він, виступаючи у Верховній Раді перед своїм затвердженням у четвер.

"Але уряд має перебувати в постійному діалозі з Національним банком, щоб вони не були занадто консервативними, щоб вони іноді відпускали, іноді давали можливість трохи більше знизити кредитну ставку для того, щоб люди могли отримати ресурси і використати їх для своєї власної справи: для купівлі житла тощо. Ми це робитимемо", - додав Гончарук.

Він наголосив, що для економічного зростання країни потрібні дешеві ресурси. "Дешеве кредитування - одна з тактичних цілей, які ми поставимо перед собою найближчим часом", - зазначив майбутній прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА