17:18 31.10.2019

Майже половину с/г держземель в Україні за роки незалежності розікрали - Милованов

1 хв читати
Майже половину с/г держземель в Україні за роки незалежності розікрали - Милованов

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що за роки незалежності України розікрали половину державних земель сільськогосподарського призначення.

"Половину держземель майже за 30 років незалежності України розікрали різними методами, різними схемами. За документами було 1,3 млн га, а нині інвентаризація показує (ми її ще не завершили), що вийдемо на 600-700 тис. га", - сказав він на брифінгу в Кабінеті Міністрів у четвер.

Милованов зазначив, що інвентаризація - це перший етап, другий - передача інформації правоохоронним органам з метою повернення земель.

За словами заступника міністра Мінекономіки Тараса Висоцького, наразі до кадастру внесено 500 тис. га державних сільгоспземель, і цей процес триває.

"Якщо ми говоримо про підприємства АПК, які наразі передано Мінекономіки, то бачимо, що за документами мало бути 111,2 тис. га земель, а до кадастру внесено інформацію про 67 тис. га. Інвентаризація завершується, але вже бачимо, що вийдемо на 70 тис. га, максимум - 75 тис. га", - зазначив заступник міністра.

За даними Мінекономіки, в його підпорядкування передано 493 підприємства АПК, із них 254 - з юридичним статусом діючої особи, 193 - у стані припинення діяльності, 7 розташовані на не підконтрольній Україні території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА