17:34 22.11.2019

Гончарук: Ні ПриватБанк, ні кошти з нього не повинні бути повернені попереднім акціонерам

2 хв читати
Гончарук: Ні ПриватБанк, ні кошти з нього не повинні бути повернені попереднім акціонерам

Керівництво України виступає проти денаціоналізації ПриватБанку та повернення його коштів колишнім акціонерам, запевнив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на першому Інвестиційному саміті ЄБРР для країн-членів Східного партнерства в Лондоні в п'ятницю.

"У нас є дуже чітке розуміння: у мене, у президента, в уряду, що справа ПриватБанку є показовою про Україну для всього світу. Тому, звичайно, ми стоїмо на тому, що ні цей банк, ні кошти з нього не повинні бути повернені попереднім акціонерам", - наводить слова українського прем'єра "Голос Америки".

Він зазначив, що керівництво країни розробило стратегії, які враховують різні сценарії розвитку судів щодо ПриватБанку.

Гончарук також пообіцяв, що уряд робитиме все можливе, щоб результат вирішення питання щодо ПриватБанку став сигналом про позитивні зміни в країні.

На думку прем'єра, гучні висловлювання олігархів в українських та зарубіжних ЗМІ є лише доказом того, що вони втрачають владу, але хочуть здаватися впливовими.

Він уточнив, що важливими кроками для подальшого зниження впливу особистих інтересів окремих осіб є збереження незалежності Національного банку України (НБУ), боротьба з монополіями, особливо в інфраструктурі, а також приватизація держпідприємств і реформування судової системи.

Під час виступу глава уряду неодноразово наголошував, що олігархи в Україні не впливають на керівництво країни і на його політику, зазначає "Голос Америки".

Видання KyivPost у п'ятницю опублікувало слова екс-акціонера ПриватБанку Ігоря Коломойського про те, що незабаром банк буде йому повернено. Колишній власник також припустив, що небажання націоналізованого банку йти на поступки працівникам Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ), співвласником якого є Коломойський, може призвести до того, що "працівники можуть і зайти в ПриватБанк".

Із вересня працівники НЗФ пікетували центральний офіс ПриватБанку в Дніпрі, а останнім часом - його офіси в Києві. 21 листопада, зокрема, вони пікетували будівлю, де відбувалося засідання наглядової ради банку під час візиту місії Міжнародного валютного фонду.

Згідно з даними агентства, на переговорах із МВФ про відкриття нової програми розширеного фінансування EFF обговорюють доцільність ухвалення додаткового закону, який гарантував би неповернення націоналізованих або виведених із ринку банків їхнім власникам навіть у разі, якщо таке рішення ухвалить суд.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня 2019 року за позовом Коломойського скасував рішення про націоналізацію ПриватБанку. Розгляд апеляції на це рішення призначено на 19 грудня. До суддівської колегії увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев і Віталій Файдюк, які раніше вже ухвалювали рішення не на користь націоналізованого банку.

Окрім того, Госпсуд призупинив розгляд позову Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку до вирішення справи про законність націоналізації банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА