20:18 26.11.2019

Україна у жовтні залучила майже EUR250 млн від Cargill

1 хв читати
Україна у жовтні залучила майже EUR250 млн від Cargill

Україна у жовтні залучила кредити від Cargill в євро на суму майже EUR250 млн (еквівалент $277,65 млн), відповідні дані містить щомісячний звіт Міністерства фінансів про стан держборгу.

Згідно з ним, у результаті частка зобов'язань у євро в загальній структурі держборгу України за підсумками жовтня зросла з 9,93% до 10,57%, або у доларовому еквіваленті до $8,65 млрд.

Водночас детальніша інформація про умови залучених коштів поки що відсутня.

Як повідомлялося, уряд України постановою від 10 липня цього року доручив Міністерству фінансів залучити два кредити від Cargill Financial Services International: EUR100 млн на два роки під 5,15% річних та EUR150 млн на п'ять років під 6,25% річних. Процентний дохід за ним сплачуватиметься щокварталу.

У Мінфіні тоді підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" факт переговорів із Cargill Financial Services, зазначивши, що деталі зможуть повідомити лише після підписання відповідних документів.

Україна в середині червня цього року розмістила на зовнішньому ринку запозичень випуск семирічних єврооблігацій на EUR1 млрд під 6,75% річних. Це був перший за останні 15 років суверенний випуск українських єврооблігацій в євро. Попит на нього перевищив пропозицію вшестеро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА