14:42 03.12.2019

"УКРТРАНСНАФТА" ПРОДОВЖИЛА НА 10 РОКІВ КОНТРАКТ ІЗ "ТРАНСНАФТОЮ" НА ТРАНЗИТ

2 хв читати
"УКРТРАНСНАФТА" ПРОДОВЖИЛА НА 10 РОКІВ КОНТРАКТ ІЗ "ТРАНСНАФТОЮ" НА ТРАНЗИТ

АТ "Укртранснафта" і ПАТ "Транснафта" (РФ) уклали додаткову угоду до контракту на транзит нафти територією України, продовживши таким чином термін дії договору на десять років - до 1 січня 2030 року, повідомила прес-служба "Укртранснафти" у вівторок.

Відповідну додаткову угоду було підписано 3 грудня.

"3 грудня 2019 року АТ "Укртранснафта" і ПАТ "Транснафта" уклали додаткову угоду до договору про надання послуг з транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на десять років - із 1 січня 2020 до 1 січня 2030 року", - йдеться в повідомленні української компанії.

Документ підписали генеральний директор "Укртранснафти" Микола Гавриленко та віце-президент "Транснафти" Сергій Андронов під час міжнародної конференції "Енергетика у 21 столітті", що відбувається в Хорватії.

Окрім пролонгації договору, підписана додаткова угода актуалізує низку положень чинного контракту з урахуванням змін на ринку послуг із транспортування нафти. Водночас базові принципи співпраці між "Укртранснафтою" і "Транснафтою" - порядок оплати послуг і механізм взаємодії на рівні технічних служб нафтотранспортних операторів - залишаються без змін, наголосили в УТН.

"Укладення додаткової угоди гарантує безпечну та сталу роботу нафтотранспортної системи України на довгостроковій основі, створює підґрунтя для завантаження системи магістральних нафтопроводів товариства транзитними обсягами нафти в напрямку країн Європи і забезпечує довгострокове стабільне джерело доходів "Укртранснафти", - підсумували в компанії.

Під час зустрічі оператори нафтотранспортних систем також обговорили перспективи подальшої співпраці.

Як повідомлялося, голова "Укртранснафти" Микола Гавриленко в травні 2019 року в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив про плани укласти новий 10-річний транзитний контракт із "Транснафтою". За його словами, на той момент сторони вже погодили питання тарифу на транзит, який збережеться на рівні того, що діє. Водночас точилися дискусії щодо того, яке право використовуватиметься в договорі, оскільки Україна наполягає на відході від застосування в контракті російського права.

Транзит нафти територією України трубопровідним транспортом до країн Європи у 2018 році знизився на 4,3% (на 602,4 тис. тонн) порівняно з 2017 роком - до 13 млн 334,5 тис. тонн, тоді як обсяг прокачування нафти на нафтопереробні заводи (НПЗ) країни у 2018-му збільшився на 0,2% (на 4,5 тис. тонн) - до 2 млн 101,1 тис. тонн.

"Укртранснафта", 100% акцій якої перебуває в управлінні НАК "Нафтогаз України", є оператором нафтотранспортної системи України. Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 мм до 1220 мм загальною протяжністю 4,767 тис. км проходить територією 19 областей країни, має щорічну пропускну спроможність на вході 114 млн тонн, на виході - 56,3 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА