13:09 18.12.2019

Можливі санкції проти "Північного потоку 2" становлять ризики для "Газпрому" - Moody's

2 хв читати
Можливі санкції проти "Північного потоку 2" становлять ризики для "Газпрому" - Moody's

Плановане Вашингтоном запровадження санкцій стосовно проекту "Північний потік 2" створює ризики для "Газпрому", що є засновником і власником контрольного пакета акцій компанії-оператора проекту - Nord Stream 2 AG, а також для європейських партнерів і підрядників російської компанії, вважають експерти міжнародного рейтингового агентства Moody's.

Як повідомлялося, американський Сенат у вівторок схвалив проект оборонного бюджету на наступний рік, що включає положення про санкції стосовно компаній, які беруть участь у проекті "Північний потік 2". Раніше законопроект підтримала Палата представників США, і тепер американський президент Дональд Трамп має або підписати його, або накласти на нього вето.

"Ми розуміємо, що законодавці фокусуються на компаніях, що беруть участь у прокладенні газопроводу. Основну частину цих робіт здійснює швейцарська Allseas Group S.A., проте і італійська Saipem отримала контракти", - зазначають у Moody's.

"Ступінь ризиків "Газпрому" залежатиме від здатності компанії завершити будівництво газопроводу до того моменту, як її підрядники будуть вимушені відмовитися від участі в проекті", - йдеться в огляді агентства.

"Північний потік 2" пройде Балтійським морем, з'єднавши постачальників у Росії зі споживачами в Європі. Пропускна спроможність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в EUR10 млрд. Засновником і власником контрольного пакета акцій компанії-оператора проекту - Nord Stream 2 AG є "Газпром". До консорціуму входять також французька Engie, австрійська OMV, британсько-нідерландська Royal Dutch Shell, німецькі Uniper та Wintershall.

Рейтинг "Газпрому" за шкалою Moody's перебуває на рівні "Baa 2/стабільний".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА