12:30 19.02.2020

Уряд розподілив 4 млрд грн держпідтримки АПК на 2020 рік

2 хв читати
Уряд розподілив 4 млрд грн держпідтримки АПК на 2020 рік

Уряд у рамках програми фінансової підтримки сільгоспвиробників, на яку передбачено 4 млрд грн, планує спрямувати 1 млрд грн на підтримку розвитку тваринництва та переробку сільгосппродукції.

"Кошти будуть спрямовані на здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інше", - написав прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram-каналі із засідання Кабінету Міністрів у середу.

Згідно з проектом постанови Кабінету Міністрів, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", із коштів за цим напрямом, зокрема, планується компенсувати вартість введених у дію близько 50 тваринницьких ферм і комплексів, а також вартість будівництва п'яти тваринницьких об'єктів за рахунок залучених кредитних ресурсів у 2018-2019 рр.

У документі зазначено, що на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва буде виділено 1 млрд грн. Водночас, згідно з пояснювальною запискою, в 2019 році за цим напрямом 9,5 тис. сільгосптоваровиробників купили 26,07 тис. од. техніки та обладнання на загальну суму 5,8 млрд грн.

На напрям фінансової підтримки заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд грн, що, за підрахунками уряду, дасть змогу здешевити кредити загальним обсягом понад 15,5 млрд грн, зокрема 7,2 млрд грн - короткострокові кредити, 8,3 млрд грн - середньострокові та довгострокові.

Для фінансової підтримки розвитку фермерських господарств буде виділено 185 млн грн, для розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства - 400 млн грн. Ще 215 млн грн планується спрямувати сімейним фермерським господарствам додаткової фінпідтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА