09:17 24.09.2020

4 бізнес-ассоціації висловлюються проти законопроектів, що скасовують програмні РРО та фіскальний кешбек

2 хв читати
4 бізнес-ассоціації висловлюються проти законопроектів, що скасовують програмні РРО та фіскальний кешбек

Проекти Законів України, що скасовують програмні РРО та фіскальний кешбек варто відкликати та розробити реально корисні для реформування спрощеної системи оподаткування, йдеться у відкритих листах чотирьох бізнес-асоціацій.

Асоціація власників малого та середнього бізнесу,  Національна організація роздрібної торгівлі (НОРТ), Асоціація підприємств інформаційних технологій України та ГО Палата податкових консультантів звернулися до голови комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Д. Гетьманцева  та заступника голови Я. Железняка із листом, в якому йдеться, що подані у липні 2020 року законопроекти 3853-1 та 3853-2 мають суттєві ризики та мають бути відкликані.

Представники українського бізнесу проаналізували проекти Законів та резюмували, що їх реалізація «суттєво погіршить умови роботи законослухняного бізнесу та створить можливості для ухилення від сплати податків для “сірого бізнесу” у значних обсягах», - зазначила Асоціація власників малого та середнього бізнесу, що об’єднує зусилля небайдужих суб’єктів господарювання, якій, як сказано у листі, «не байдужа доля мікро-, малого та середнього підприємництва». Тут наголошують, що фіскалізацію варто залишити лише для ризикових категорій платників податків, а для ефективного контролю за використанням РРО та мінімізації схем необхідно терміново завершити інституційну реформу податкової та митної служби, ліквідувати Податкову міліцію та інші економічні підрозділи у правоохоронних органах і створити єдину аналітичну службу по боротьбі з економічними злочинами.

«Враховуючи вище викладену інформацію, просимо Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики повернути проекти 3851-1 та 3851-2 авторам на доопрацювання та зареєструвати і прийняти справді важливий новий проект, на який очікує бізнес», - йдеться у листі Національної організації роздрібної торгівлі.

У листах зазначено, що ініціатори даного звернення підтримують вже прийняті Верховною радою Закони України 128-1 та 129-1 в частині запровадження програмних РРО, відмову від штрафу у розмірі 1 грн за невидачу фіскального чеку, схвалюють старт фіскального кешбеку як механізму, що стимулює покупця вимагати фіскальний чек, та не бачать у ньому ризиків для законослухняних суб’єктів підприємництва. А саме цих новацій лишається бізнес, щойно проекти 3851-1 та 3851-2 отримають підтримку ради. Ще влітку, коли ці законопроекти було зареєстровано на сайті ВРУ, Українська рада бізнесу, до якої входять вищеназвані адресанти звернення та ще близько 90 українських бізнес-асоціацій, публічно вимагала їх відкликання.

Раніше повідомлялося, що Європейська бізнес асоціація, члени Української Ради бізнесу - Громадський союз "Аптечна професійна асоціація України", Асоціація платників податків України, Асоціація імпортерів і дистриб'юторів автокомпонентів, Асоціація "Українські імпортери побутової електроніки", "Українська федерація індустрії безпеки» просять Раду відкликати законопроекти 3853-1 та 3853-2, що повністю скасовують детенізаційні закони 128-1 та 129-1, проголосовані восени 2019 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА