20:45 15.10.2020

Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів

2 хв читати
Підприємства "Укроборонпрому" реорганізують у 9 галузевих холдингів

Понад 60 підприємств держконцерну "Укроборонпром" (УОП) у процесі трансформації можуть бути реорганізовані в дев'ять холдингових компаній: шість увійдуть до складу майбутнього холдингу "Оборонні системи України", три - до "Аерокосмічних систем", повідомила прес-служба концерну з посиланням на віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського.

"Немає ніякої битви між "Укроборонпромом" і Мінстратегпромом, яке відповідає за держполітику оборонно-промислового комплексу. Усі розуміють, що УОП потрібно реформувати: частину підприємств, які втратили зв'язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, решта складуть основу дев’яти холдингових компаній за напрямами: шість із них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою "Оборонні системи України ", а три - до " Аерокосмічних систем", - сказав Уруський під час представлення в. о. голови держконцерну Ігоря Фоменка в четвер.

Віце-прем'єр висловив сподівання, що процес трансформації буде запущено без чекання на ухвалення відповідного законопроекту, який стане додатковим фактором втілення реформи.

"За рік-півтора ми маємо побачити нове обличчя оборонної промисловості України. У цьому контексті багато часу забере процес трансформації державних підприємств в акціонерні товариства", - зазначив віце-прем'єр.

Уруський подякував колективу концерну за виконану роботу і зазначив, що нова команда "Укроборонпрому" зробила багато хорошого, і всі її напрацювання буде обов'язково використано, йдеться в релізі.

Згідно з ним, в. о. гендиректора ДК "Укроборонпром" Ігор Фоменко відзначив три ключові пріоритети роботи "Укроборонпрому".

"По-перше, це своєчасне забезпечення сил безпеки та оборони якісним озброєнням і військовою технікою та повне і своєчасне виконання держоборонзамовлення-2020, експортних контрактів, а також збільшення обсягів та підвищення якості продукції і послуг. По-друге, розвиток та модернізація підприємств оборонної галузі шляхом корпоратизації і трансформації в співпраці з Мінстратегпромром. По-третє, зробити підприємства концерну привабливим роботодавцем для залучення інженерних талантів та молодих конструкторів", - наводить слова Фоменка прес-служба.

Як повідомлялося, 1 жовтня команда "Укроборонпрому" представила Уруському комплексну стратегію трансформації та розвитку концерну до 2030 року, яка передбачає реорганізацію підприємств концерну в сім галузевих холдингів: "авіаремонт", "бронетехніка", "високоточне озброєння", "боєприпаси та спеціальна хімія", "радарні системи", "морські системи" та "спецекспорт".

У свою чергу Уруський у середині серпня говорив про те, що холдингова компанія "Аерокосмічні системи України", в яку буде виведено підприємства авіабудування та об'єднано з аерокосмічними, складатиметься з двох холдингів - "Антонов" та ракетно-космічний центр "Південний", до якого увійдуть усі вже корпоратизовані підприємства ДКАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА