17:20 26.10.2020

Держекоінспекція наступного тижня виставить "ArcelorMittal Кривий Ріг" претензії за забруднення довкілля

2 хв читати
Держекоінспекція наступного тижня виставить "ArcelorMittal Кривий Ріг" претензії за забруднення довкілля

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) має намір наступного тижня виставити претензії Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) про нанесення збитку за порушення природоохоронного законодавства.

"Що ж стосується локальних проблем, тут традиційно багато питань - про "ArcelorMittal Кривий Ріг" та шкідливі викиди, які здійснює підприємство. Вже наступного тижня, після отримання підтвердження роботи установок, ДЕІ виставить підприємству претензію щодо сплати збитків. Про це повідомлятиму на своїй сторінці", - написав голова Держекоінспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook, слова якого наводить прес-служба відомства у понеділок.

Він також повідомив, що до кінця року у Кривому Розі відкриється Офіс чистого довкілля Держекоінспекції - до цього часу планують закінчити ремонт приміщення, де розташується Офіс.

"Офіс чистого довкілля у Кривому Розі буде готовий до кінця року! В рамках свого візиту до міста проінспектував перебіг виконання ремонтних робіт, які вже на фінальному етапі. В процесі облаштування і лабораторія з сучасними газоаналізаторами (до речі, виробництва вітчизняного підприємства м. Харкова) для визначення концентрації забруднюючих речовин у повітрі, що надзвичайно важливо для одного з найбільших промислових міст нашої держави", - зазначив голова ДЕІ.

За його словами, під час спілкування з громадськістю він наголосив на необхідності скасування судового збору для інспекції, адже потреба у цих коштах у 10 разів більша, ніж реальне фінансування.

"Крім того, мав змогу поспілкуватися з громадськістю. Люди активно підтримують зміни і трансформації в ДЕІ. В цьому контексті важливим для нас є скасування судового збору, що дасть змогу стягувати всі нараховані за шкоду довкіллю збитки. Цьогоріч ДЕІ отримала майже 3 млн грн за цією статтею витрат, і це лише десята частина від потреби - щоб мати можливість "захистити" у судах нараховані збитки, потрібно 30 млн грн. Але вже сьогодні ДЕІ наполягає на фінансовому забезпеченні цієї потреби. Так, у проекті бюджету на наступний рік пропонується закласти 9,1 млн грн", - констатував Мальований.

Раніше голова ДЕІ заявив про можливість перенести центральний апарат відомства або його частини до Кривого Рогу, де здійснюється майже 20% загальної кількості шкідливих викидів в атмосферу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА