17:02 27.10.2020

Сєвєродонецький "Азот" відновить випуск медичного кисню

2 хв читати
Сєвєродонецький "Азот" відновить випуск медичного кисню

ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот", що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, здійснює підготовку до випуску кисню медичної якості і вже подало до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я необхідний пакет документації.

"Усі організаційні питання, пов'язані з дозволами, мають бути вирішені максимально швидко. У регіоні непроста епідемічна ситуація з COVID-19", - наведено в релізі Group DF у вівторок слова голови правління Сєвєродонецького "Азоту" Леоніда Бугаєва з робочої наради з головою Луганської облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм.

Підприємство зазначає, що вже отримало ліцензію від Державної служби України з лікарських засобів на виробництво і продаж медичного кисню.

Згідно з релізом, виробничі потужності цеху розділення повітря здатні виробляти 500 куб. м за годину кисню медичної якості. За словами Гайдая, з відновленням на "Азоті" виробництва медичного кисню регіон буде повністю забезпечено необхідною кількістю балонів для лікування тяжкохворих на COVID-19.

Медичний кисень переважно зберігається в металевих газових балонах високого тиску різної місткості (для стиснутих або скраплених газів). Також медичним киснем із балонів наповнюють так звані кисневі подушки (спеціальні прогумовані ємності) для індивідуального застосування.

ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот" - одне з найбільших українських хімічних підприємств, із 2011 року входить до Group DF Дмитра Фірташа. Основний напрям роботи підприємства - виробництво мінеральних азотних добрив.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений у низці країн Європи та Азії. Основні напрями діяльності групи - азотний, титановий, газовий, банківський бізнеси. Зокрема, Group DF - один із найвагоміших інвесторів у хімічну промисловість та енергетику на території Східної Європи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА