11:45 23.12.2020

"Укроборонсервіс" і катарська QTerminals співпрацюватимуть у рамках концесії морпорту "Ольвія"

3 хв читати
"Укроборонсервіс" і катарська QTerminals співпрацюватимуть у рамках концесії морпорту "Ольвія"

Дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - ДП "Укроборонсервіс" і проектна компанія катарського портового оператора QTerminals W.L.L. - ТОВ "К'ютерміналз Ольвія" у присутності міністра інфраструктури України Владислава Криклія підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, сторони посилено співпрацюватимуть для належного виконання концесійного договору й подальшої ефективної та прибуткової діяльності порту.

"Спеціалізований морський порт "Ольвія" - наш другий концесійний проект, у рамках якого ми залучили до роботи провідного світового оператора – катарську компанію QTerminals, що управляє найбільшим торговельним портом Катару - Хамад вартістю понад 7 млрд доларів. Сьогодні проектна компанія концесіонера ТОВ "К'ютерміналз Ольвія" та "Укроборонсервіс" уклали перший меморандум про взаєморозуміння і співробітництво у рамках цієї концесії, що є важливим досягненням перехідного періоду", - цитує Криклія прес-служба відомства.

Міністр зазначив, що документ регулює, зокрема, питання, пов'язані з загальним користуванням інфраструктурними об'єктами, й допоможе сторонам об'єднати зусилля для розвитку стратегічної інфраструктури навколо порту.

За його словами, ТОВ "К'ютерміналз Ольвія" і ДП "Укроборонсервіс" разом докладатимуть зусиль для виконання робіт із реконструкції та днопоглиблення, збільшення пропускної можливості під'їзних автошляхів і залізниці, що ведуть до порту. А Мінінфраструктури як концесієдавець надасть постійну підтримку концесіонерові в питаннях налагодження співпраці в проекті концесії з іншими державними підприємствами.

Меморандум також передбачає заходи, спрямовані на співпрацю сторін з органами місцевого самоврядування та органами державної влади Миколаївської області, державними підприємствами та відомствами з метою забезпечення сталого розвитку, а також інвестиційної привабливості регіону, в якому здійснюється проект.

Як повідомлялося, договір про передання в концесію морського спеціалізованого порту "Ольвія" (Миколаїв) підписали Мінінфраструктури та і QTerminals W.L.L. 20 серпня 2020 року.

Концесіонер МТП "Ольвія" - компанія QTerminals - планує створити на його основі експортний зерновий хаб.

У 2020 році у рамках проекту катарська компанія має намір вкласти $9,2 млн у планування і проектування нових терміналів, отримання необхідних документів і початок інфраструктурної модернізації; у 2021 році - інвестувати $31,3 млн, зокрема в нові крани, складську інфраструктуру та причальні потужності. Загалом катарська компанія до 2024 року має намір інвестувати $142 млн у цей проект.

QTerminals управляє найбільшим торговельним портом Катару "Хамад" вартістю понад $7млрд. У 2019 році обробила 1,32 млн тис. TEU (20-футовий еквівалент) контейнерних вантажів, що на 300 тис. більше, ніж обробили всі портові оператори України.

Порт "Ольвія" розташований на лівому березі Дніпро-Бузького лиману. Підхід суден у порт здійснюється Бузько-Дніпровсько-Лиманським каналом (БДЛК).

Стивідорна компанія "Ольвія" - державне підприємство, що провадить стивідорну діяльність на території морпорту "Ольвія". Територія підприємства становить 178,8 га.

Глибини та протяжність причальної лінії порту становить 1,53 км (сім причалів), що дозволяє приймати судна завдовжки до 230 м, завширшки до 32,5 м, дедвейтом до 80 тис. тонн. Оголошена осадка в порту лімітована прохідною глибиною БДЛК - 10,3 м. Навігаційний період триває цілий рік.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА