13:51 30.12.2020

Міноборони уклало контракт із КБ "Луч" на постачання в 2021 році ракетних комплексів "Нептун"

1 хв читати
Міноборони уклало контракт із КБ "Луч" на постачання в 2021 році ракетних комплексів "Нептун"

 Державне київське конструкторське бюро "Луч", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", і Міністерство оборони України уклали контракт про постачання до військ у 2021 році берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун" у рамках Державного оборонного замовлення.

"Згідно з контрактом до українського війська надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу", - йдеться в прес-релізі "Укроборонпрому".

Держконцерн зазначає, що нова зброя - одна з ключових високотехнологічних продуктових платформ концерну, що мають великі перспективи. Комплекси "Нептун" оснащені крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий і маршовий (основний) двигуни. Першій є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією "Мотор Січ".

Голівку самонаведення для ракети, що має надвисокі кути огляду та здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км, розробило українське науково-виробниче підприємство "Радіонікс" у партнерстві з Державною акціонерною холдинговою компанією "Артем", що входить до складу "Укроборонпрому".

На озброєння ЗСУ комплекс "Нептун" прийнято 23 серпня 2020.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА