16:16 16.01.2021

Для групи РГК на ринку газу настає переломний момент – Вітренко

2 хв читати
Для групи РГК на ринку газу настає переломний момент – Вітренко

Для компаній, що працюють під брендом "Регіональної газової компанії" (РГК), з введенням обмежень ціни продажу газу населенню настане переломний момент, який визначить їх подальшу роль на газовому ринку, вважає в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

"Для цієї групи виникає питання: або вони змінюють свою поведінку або, на моє переконання, держава, регулятор і навіть люди не можуть дозволити контролювати на ринку критичну інфраструктуру таким нечесним гравцям", – сказав Вітренко в інтерв'ю DW Ukrainian, зазначивши, що ціна ресурсу у цих компаній на третину вища за ціну НАК "Нафтогаз".

Він зазначив, що актуальність цього питання доводить нинішня криза на ринку газу.

За його словами, визначальним чинником у роботі РГК стане її поведінка після введення обмежень щодо ціни газу для населення.

"Через це обмеження подивимося, чи справді вони гратимуть за правилами, чи продаватимуть по 6,99 (грн за 1 куб. м – ІФ). А якщо ні, то наскільки безболісно відбудеться перехід їхніх споживачів до "постачальника останньої надії", що вони робитимуть (...), чи не крастимуть газ, відбираючи його з магістрального газопроводу і потрапляючи в так звані небаланси", – зазначив глава Міненерго

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив підготувати державне регулювання ціни на газ для побутових споживачів (населення) на період карантину до 6,99 грн за 1 куб. м. За словами прем'єра, наразі низка газзбутів реалізує газ населенню за ціною 10 грн за 1 куб. м, таким чином, введення держрегулювання дасть змогу українським домогосподарствам не відчути різкого зростання цін на газ на світових ринках.

НАК "Нафтогаз" висловив готовність постачати споживачам газ за такою ціною і приймати споживачів до постачальника "останньої надії", яким є його дочірня компанія ЦПК "Нафтогаз".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА