15:40 25.01.2021

Власники "Нової пошти" придбали сервіс термінової кур'єрської доставки iPost

2 хв читати

Співвласники групи компаній "Нова пошта" В'ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк через ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний інвестфонд "Прайд" придбали сукупно 81,46% статутного капіталу компанії "Айпост Прогрес" (володіє сервісом термінової кур'єрської доставки iPost).

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, у засновників iPost Сергія Жмудя та Максима Плющева також залишилося по 9,27% у статутному капіталі "Айпост Прогрес".

Згідно з даними сервісу моніторингу реєстраційних документів Opendatabot, операція була завершена у травні 2020 року. Ексклюзивним фінансовим радником угоди виступила компанія Capital Times.

"Інноваційний український кур'єрський сервіс, побудований на основі власної кур'єрської онлайн-платформи, залучив приватних інвесторів для розвитку бізнесу", - наголошується у повідомленні на сайті Capital Times.

"Сума угоди є комерційною інформацією, але впевнені, що ця інвестиція буде дуже успішною і для акціонерів, і для споживачів", - заявили у коментарі "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Нової пошти".

У компанії також зазначили, що інвестують у проекти, що змінюють економіку загалом і галузь логістики зокрема.

"Ми інвестуємо у швидкість і таланти. Компанія iPost нам бачиться саме такою. Вони працюють із ICOS, і спільно ми вже залучили - "АТБ", Fozzy та інших іменитих клієнтів. Віримо, що разом ми будемо цікавішими та кориснішими для всіх зацікавлених аудиторій", - зазначили у "Новій пошті".

Згідно з даними системи "СПАРК-Інтерфакс", виручка сервісу у 2019 році становила 9,85 млн грн, чистий збиток - 434 тис. грн. Чисельність персоналу у 2020 році - шість осіб.

Сервіс термінової кур'єрської доставки iPost заснований у 2016 році і є онлайн-платформою для кур'єрів та відправників, із кожної доставки, оформленої через платформу, iPost стягує комісію. Раніше основними клієнтами iPost були інтернет-магазини.

Заснована в 2001 році ГК "Нова пошта" є лідером на ринку експрес-доставки в Україні. Мережа компанії нараховує приблизно 7 тис. відділень у всій країні.

Група "Нова пошта" надає клієнтам повний спектр логістичних і пов'язаних із ними послуг. До групи входять українські та зарубіжні компанії, зокрема "Нова пошта", "НП Логістик", "Пост Фінанс" (система Forpost) і "Нова пошта Глобал".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА