18:18 10.02.2021

Рада зможе ухвалити закон про корпоратизацію "Укроборонпрому" до кінця квітня, розраховують у концерні

2 хв читати
Рада зможе ухвалити закон про корпоратизацію "Укроборонпрому" до кінця квітня, розраховують у концерні

Верховна Рада зможе ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект про корпоратизацію державного концерну "Укроборонпром" до кінця квітня, вважає його генеральний директор Юрій Гусєв.

"Ми очікуємо, що ухвалення законопроекту №3822 відбудеться до кінця квітня. І до кінця червня ми плануємо забезпечити трансформацію і ліквідацію "Укроборонпрому" та створення нового оборонного холдингу під назвою "Оборонні системи України"... Буде створено два суперхолдинги - "Оборонні системи України" та аерокосмічний холдинг", - зазначив Гусєв на брифінгу в середу.

За словами гендиректора держконцерну, до холдингу "Оборонні системи України" увійдуть шість підхолдингів - галузевих бізнес-об'єднань, які реалізовуватимуть ті проекти і програми, які важливі для забезпечення якісним озброєнням і технікою Збройних сил України, а також для розширення присутності українських виробників на зовнішніх ринках.

"Від шести до 12 місяців, ми очікуємо, займе період трансформації 65 державних оборонних підприємств, на основі яких буде створено шість галузевих об'єднань... Сьогодні ми активно працюємо над підготовкою до корпоратизації, і хочу сказати, що на жаль, ціла низка підприємств, які є учнями "Укроборонпрому", накопичили борги за попередні роки... Загалом боргів на підприємствах "Укроборонпрому" зібрано на суму понад 14 млрд грн", - уточнив Гусєв.

Він наголосив, що щодо кожного із таких підприємств розробляють антикризові програми.

Як повідомлялося, 29 січня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №3822 "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", який передбачає перетворення держконцерну "Укроборонпром" на акціонерне товариство, а держпідприємства, що входять до його складу, - на господарські товариства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА