15:29 29.04.2021

"Нафтогаз Трейдинг" запропонував ТКЕ газ на травень за ціною 8,325 грн/куб. м (із ПДВ)

2 хв читати
"Нафтогаз Трейдинг" запропонував ТКЕ газ на травень за ціною 8,325 грн/куб. м (із ПДВ)

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" направило великим виробникам теплової енергії пропозиції щодо підписання контрактів на постачання газу на комерційній основі з 1 травня 2021 року у зв'язку із запланованим завершенням дії спецобов'язків (ПСО) для теплокомуненерго (ТКЕ), повідомила НАК "Нафтогаз України" у четвер.

"Ціна газу на травень встановлена на рівні 8325 грн (із ПДВ, без урахування тарифу на послуги транспортування) за 1000 куб. м. Порівняно з ціною ПСО на квітень, газ для ТКЕ від компанії Групи" Нафтогаз "подорожчає на 6% через високий попит на нього, що зберігається в умовах прохолодної погоди та зниження запасів газу в ПСГ", - пояснили у компанії.

Фінансові умови передбачають повну передоплату або надання банківської гарантії. Перед здійсненням операції контрагент має пройти перевірку служби комплаєнса Групи "Нафтогаз".

ГК "Нафтогаз Трейдинг" вже підписала перші контракти з комунальними підприємствами Києва та Харкова, зокрема з ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5", що гарантує забезпечення жителів цих міст гарячою водою в травні.

"Нафтогаз" зацікавлений у розвитку конкуренції в сегменті реалізації газу для виробників тепла, обсяг якого за підсумками минулого року досяг 7,6 млрд куб. м. Компанія займає конструктивну позицію в питанні врегулювання заборгованості ТКЕ минулих років, що відкриє їм шлях для зміни постачальника", - зазначила в. о. генерального директора ГК "Нафтогаз Трейдинг" Ірина Журавльова, додавши, що компанія спробує проводити гнучку цінову політику, щоб залишитися привабливим партнером для учасників ринку.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" востаннє встановила оптову ціну на газ для теплокомуненерго в рамках спеціальних обов'язків (ПСО) на квітень у розмірі 6,523 грн/куб. м (без ПДВ і витрат на транспортування).

З боку Групи "Нафтогаз" постачальником газу для великих виробників тепла є ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг". Малі та середні споживачі, зокрема об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), можуть закуповувати газ у ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА