11:17 20.05.2021

Правління "Нафтогазу" буде збережено мінімум до кінця поточного року - голова наглядової ради Споттісвуд

3 хв читати
Правління "Нафтогазу" буде збережено мінімум до кінця поточного року - голова наглядової ради Споттісвуд

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" та український уряд як акціонер компанії домовилися про збереження чинного її правління щонайменше до кінця поточного року, повідомила голова наглядової ради НАК Клер Споттісвуд.

"Наглядова рада та акціонер зобов'язуються зберегти правління на посаді щонайменше до 31 грудня 2021 року й укласти додаткові угоди до наявних контрактів із членами правління", - написала вона в колонці для агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За словами Споттісвуд, це одна з низки домовленостей, досягнутих між наглядовою радою компанії та урядом в результаті "здорового і продуктивного діалогу", що дає змогу всім п'ятьом членам НР прийняти пропозицію про повторне призначення на термін до одного року на умовах підписаних раніше контрактів.

Водночас вона зазначила, що члени НР повністю відкриті до обговорення питання залучення нових членів відповідно до встановлених процедур.

Згідно з домовленостями між НР та урядом, процес обрання нового голови правління має бути розпочатий не пізніше ніж 1 листопада 2021 року, а також має бути завершена оцінка конфлікту інтересів призначеного голови правління відповідно до закону про запобігання корупції та мінімізовано можливі в цій ситуації ризики для роботи НАК, зазначила голова НР.

Водночас Споттісвуд наголосила, що уряд підтвердив наміри щодо обрання нового незалежного члена НР, який замінить Амоса Гогштейна, і припинення членства Роберта Бенша не пізніше ніж 17 травня 2021 року.

Крім того, за її словами, сторони домовилися, що будь-які зміни до затвердженої стратегії розвитку компанії мають узгоджуватися з нинішнім правлінням і наглядовою радою.

Серед домовленостей вона назвала, зокрема, забезпечення оцінки облікової політики компанії відповідно до вимог законодавства України і стандартів МСФЗ, спільну оцінку стратегії, операційної моделі й підходів до призначення керівництва компанії, розроблення і початок процесу перевірки, відбору і змін складу правління і НР, а також забезпечення відповідності їх повноважень чинному статуту компанії та іншим релевантним нормативним документам.

Водночас уряд зобов'язується публічно підтримувати компанію у виконанні запланованої програми морських сейсморозвідувальних робіт, запуск якої запланований на середину 2021 року зазначила Споттісвуд.

"Усі члени наглядової ради готові конструктивно співпрацювати з цих та інших питань, пов'язаних із роботою групи "Нафтогаз", із головою правління, призначеним урядом. Усім нам необхідні чіткі стандарти корпоративного управління, дотримання яких буде єдиним і непорушним правилом для всіх", - резюмувала голова НР.

Як повідомлялося, уряд України на засіданні 19 травня переобрав терміном до одного року п'ятьох чинних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", які через конфлікт навколо зміни голови правління пішли у відставку з 14 травня.

Крім Споттісвуд були переобрані ще два незалежних члени наглядової ради - Бруно Лескуа (Франція) і Людо Ван дер Хейден (Бельгія), а також два представники держави - Наталія Бойко та Юлія Ковалів. До НР із березня 2020 року також входить Роберт Бенш (США) як представник держави Україна, але його не допускали до засідань через можливий конфлікт інтересів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА