18:34 28.05.2021

"Укравтодор" співпрацюватиме з американською Bechtel Corporation щодо проекту будівництва Київської обхідної дороги

2 хв читати
"Укравтодор" співпрацюватиме з американською Bechtel Corporation щодо проекту будівництва Київської обхідної дороги

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та американська Bechtel Corporation підписали меморандум про взаєморозуміння для співпраці в реалізації проекту будівництва обхідної дороги навколо Києва (КОД), повідомило Міністерство інфраструктури України на своїй Facebook-сторінці в п'ятницю.

"Київська обхідна дорога є одним із ключових об'єктів президентської програми "Велике будівництво", адже її будівництво дозволить розв’язати наболілі транспортні проблеми столиці та покращити міжнародне автомобільне сполучення. Спільна робота "Укравтодору" та одного з лідерів інфраструктурних проектів у світі дасть змогу знайти оптимальні технічні та фінансові рішення для втілення проекту", - наводить прес-служба слова міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Зазначено, що цей проект передбачає спорудження півкільця загальною протяжністю близько 150 км. Це допоможе вивести транзитні потоки руху транспортних засобів за межі Києва та з'єднає ключові автодороги М-07 Київ - Ковель, М-06 Київ - Чоп, М-05 Київ - Одеса і Н-01 Київ - Знам’янка. Далі об'єднає автомобільні дороги Н-08 Бориспіль - Маріуполь та М-03 Київ - Харків та обхід Броварів.

З кінця 2020 року "Укравтодор" розпочав розробку проектної документації, включно із землевідведенням, для ділянок проходження КОД: перша ділянка - від М-07 Київ - Ковель - Ягодин до М-06 Київ - Чоп протяжністю 18,1 км; друга - від М-06 Київ - Чоп до М-05 Київ - Одеса (35,2 км); третя - від М-05 Київ - Одеса в Н-01 Київ - Знам’янка протяжністю 22,9 км; четверта - будівництво мостового переходу через р. Дніпро з підходами до Н-01 Київ - Знам’янка та Гора - Рогозів (25,7 км); п'ята - від Гора - Рогозів до М-03 Київ - Харків (9,7 км).

Нині, за даними Мінінфраструктури, три ділянки вже проектують, ще стосовно однієї тривають тендерні процедури.

Bechtel Overseas Corporation - світовий лідер з інжинірингу, закупівель та будівництва. 22 роки поспіль посідає перше місце в рейтингу Engineering News, входить до списку 400 найбільших підрядників США.

Компанію було засновано 1898 року, наразі є найбільшою будівельною компанією в США з проектами в 160 країнах на семи континентах.

Bechtel спеціалізується на інфраструктурі, ядерній, безпековій та екологічній галузях, оперує на ринку нафти, металургії, газу та хімікатів. Надає послуги на всіх етапах: від планування та інвестицій і до запуску й експлуатації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА