13:37 24.06.2021

Гендиректор ІМК Ліссітса і бізнесмен Дубілет запустили сервіс із продажу землі "Доброзем"

2 хв читати
Гендиректор ІМК Ліссітса і бізнесмен Дубілет запустили сервіс із продажу землі "Доброзем"

Генеральний директор агрохолдингу ІМК Алекс Ліссітса і бізнесмен Дмитро Дубілет оголосили про запуск онлайн-маркету землі "Доброзем", написали бізнесмени в соцмережах Facebook і Telegram у четвер.

"Основна ідея "Доброзему" - дати людям можливість чесно і прозоро купити або продати земельну ділянку. Розуміючи, що у багатьох власників землі можуть з'явитися труднощі при підготовці документів, команда "Доброзему" готова допомогти з їх перевіркою та, за потреби, проконсультувати, що і де потрібно доробити", - написав Ліссітса в соцмережі.

Він уточнив, що позитивно оцінює запуск ринку земель с/г призначення, водночас важливо сформувати ринок землі найбільш прозорим і зрозумілим для всіх його учасників способом. За його даними, над запуском платформи з продажу землі він працював зі своїми партнерами близько року.

"Наразі на нашому сайті https://dobrozem.com.ua вже можна подати інформацію про свою земельну ділянку та отримати попередню оціночну вартість землі або ж перевірити документи на відповідність діючому законодавству", - написав Ліссітса в соцмережі.

У свою чергу Дубілет у своєму Telegram-каналі зазначив, що власники паїв зможуть виставити на сайті проекту оголошення і почати отримувати пропозиції від потенційних покупців. Покупці, у свою чергу, за допомогою зручної системи фільтрів зможуть знаходити цікаву землю і робити за нею пропозиції.

"По-перше, процес купівлі/продажу землі виходить у нашій країні досить заплутаним. У ньому задіяні нотаріуси, банки, оцінювачі, орендарі з пріоритетним правом викупу... Ми детально опрацювали цей процес, і наша служба підтримки допомагатиме продавцям на всіх його етапах. По-друге, ми інтегрувалися з безліччю систем, наприклад із системою супутникових знімків, щоб виводити щодо кожної ділянки детальні дані з метеорологічної історії та вирощуваних культур", - повідомив Дубілет.

Він також наголосив, що платформа для продажу землі розвиває регіональну мережу представників для допомоги продавцям на всіх етапах угоди, оскільки ними часто є літні селяни.

"Наразі на нашому сайті є можливість подати інформацію про свої паї, наша служба підтримки вже зараз допоможе оцінити, чи всі документи в порядку, а також оцінити потенційну вартість. У липні, коли запуститься ринок, сайт запрацює на повну", - підсумував Дубілет.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні 16 червня 2021 року затвердив порядок перевірки нотаріусами покупців землі, чим завершив формування нормативно-правової бази, необхідної для запуску ринку землі 1 липня.

Колишні топ-менеджери ПриватБанку Дмитро Дубілет, Олег Гороховський, Михайло Рогальський у січні 2017 року заснували мобільний банк без відділень monobank. Він працює під ліцензією Універсал Банку, який також входить до групи ТАС. У серпні 2019 року Дубілет залишив цей проект, щоб стати міністром в уряді Олексія Гончарука.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА