17:36 21.07.2021

"Рівнеазот" відремонтує та запустить цех азотної кислоти за два тижні - Group DF

3 хв читати
"Рівнеазот" відремонтує та запустить цех азотної кислоти за два тижні - Group DF

ПрАТ "Рівнеазот" розпочало роботи з усунення наслідків розгерметизації трубопроводу в цеху азотної кислоти, за оцінками фахівців, ремонтні роботи з відновлення його повноцінної роботи будуть завершені протягом двох тижнів, повідомив директор з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов агентству "Інтерфакс-Україна".

"Я щойно розмовляв із директором "Рівнеазоту". Термін відновлення роботи цеху - до 14 днів. Це песимістичний сценарій. Ми запустимо цех раніше", - сказав він.

За словами Арестархова, наразі на підприємстві завершує роботу спеціальна комісія хіміків та інженерів. Вона аналізує причини аварії та готує компетентний експертний висновок, а також розроблює заходи щодо зниження виробничих ризиків надалі.

"Нас дивує, що причини надзвичайної події, яка відбулася, беруться озвучувати чиновники, які абсолютно далекі від виробничих процесів в хімії, у яких немає достатніх даних для коментарів. Щойно буде остаточне рішення спеціальної комісії, ми, звісно, публічно озвучимо причину події", - зазначив директор з корпоративних комунікацій Group DF.

Він нагадав, що в 2020 році в "Рівнеазот" було вкладено 120,6 млн грн капітальних інвестицій, насамперед в модернізацію обладнання та розвиток виробничих майданчиків, а на цей рік їхній план перевищує 130 млн грн.

Арестархов додав, що на всіх трьох заводах азотного холдингу Ostchem протягом наступних 10 днів відбудуться додаткові технічні перевірки безпеки роботи всіх цехів, ретельна діагностика всіх трубопроводів та обладнання, а також буде проведено додатковий інструктаж персоналу з техніки безпеки та проведено додаткові навчання.

"Ціль - суттєво знизити виробничі ризики та зробити виробництво надійнішим, безпечнішим. Ми маємо винести уроки з подій", - зазначив директор з корпоративних комунікацій Group DF.

Напередодні "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. У результаті на території підприємства стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості без жертв та постраждалих.

За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, попередньою причиною аварії стала корозія ділянки трубопроводу та невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника. Міністр стверджує, що капітальний ремонт із заміною трубопроводу не здійснювався за останнє десятиліття. За його словами, остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка працює на підприємстві.

Глава МВС також повідомив, що за фактом події порушено провадження за ч. 1 ст. 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах).

ПрАТ "Рівнеазот" - одне з найбільших хімічних підприємств Західної України, компанія виробляє мінеральні азотні добрива, кисень технічний, рідку вуглекислоту та сухий лід.

"Рівнеазот" з 2011 року входить до групи підприємств азотного бізнесу Ostchem міжнародної групи компаній Group DF. Холдинг Ostchem об'єднує азотні підприємства "Рівнеазот", "Сєверодонецьке об'єднання "Азот", черкаський "Азот", роздрібного оператора Ostсhem Retail і мережу складів "УкрАгро НПК".

"Рівнеазот" у 2020 році збільшив виробництво мінеральних добрив на 3,9% - до 1,81 млн тонн, у першому півріччі цього року виготовив 0,52 млн тонн продукції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА