21:28 12.09.2021

Податківці вимагають стягнути з ДМК 525 млн грн, суд за клопотанням керівника санацією відклав засідання на 4 жовтня

3 хв читати
Податківці вимагають стягнути з ДМК 525 млн грн, суд за клопотанням керівника санацією відклав засідання на 4 жовтня

Східне міжрегіональне управління Державної податкової служби (СМРУ ДПС) з роботи з великими платниками податків звернулося до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом про стягнення з ПАТ "Дніпровський металургійний комбінат" (ДМК, Кам'янське Дніпропетровської обл.) як боржника сумарно 525 млн 391,421 тис. грн.

Згідно з матеріалами, СМРУ ДПС звернулося до суду з відповідною заявою 23 липня поточного року.

При цьому уточнюється, що Господарський суд Дніпропетровської області на своєму засіданні 9 серпня поточного року своєю ухвалою прийняв заяву СМРУ ДПС у справі про банкрутство ДМК до розгляду. Судове засідання було призначене на 8 вересня 2021р. Однак 7 вересня в суд від керуючого санацією надійшло клопотання про відкладення розгляду даної заяви, яка була прийнята до розгляду.

8 вересня відбулося засідання суду, яке розглянуло позов СМРУ ДПС і клопотання керівника санацією ДМК, прийнявши ухвалу відкласти розгляд заяви податківців (задовольнивши клопотання керівника санацією) на 4 жовтня 2021 року. Явка учасників провадження у справі про банкрутство в судовому засіданні визнана обов'язковою. Постанова набула чинності з моменту її прийняття - з 8 вересня і може бути оскаржена в 10-денний строк з дня її підписання до Центрального апеляційного господарського суду - визначення підписано 9 вересня 2021р.

Раніше Господарський суд Дніпропетровської області дозволив ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод" (ДКХЗ, Кам'янське Дніпропетровської обл.), що входить до групи "Метінвест", виступити правонаступником ДМК у справі про стягнення EUR179 млн з компанії Palermita Management Ltd (Беліз) - відповідну ухвалу суд прийняв на своєму засіданні 30 серпня поточного року.

Також повідомлялося, що "Метінвест" через ПрАТ "ДКХЗ" придбав цілісний майновий комплекс (ЦВК) ПАТ "ДМК" за 9,17 млрд грн (близько $340 млн). Аукціон відбувся в рамках справи про банкрутство ДМК.

Тоді інформоване джерело повідомляло агентству "Інтерфакс-Україна", що "Метінвест" придбає лише ЦВК ДМК, тобто - виробничу площадку, але не юридичну особу (компанію). Тому група не буде відповідати за боргами ДМК як юрособи. Більше того, "Метінвест" сам є кредитором ПАТ "ДМК" і розраховує на повернення хоча б частини коштів у рамках процедури банкрутства підприємства, за поставлену раніше на меткомбінат сировину.

ДМК спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату і товарів народного споживання. Підприємство раніше контролювала корпорація "ІСД".

ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод виробляє коксохімічну продукцію.

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належить 100% акцій ДКХЗ.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, розташованих в Україні, Європі та США, має мережу продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА