21:06 01.10.2021

Акціонери ЧБТР вирішили збільшити підписний капітал на EUR710 млн і оплачений на EUR245 млн

2 хв читати
Акціонери ЧБТР вирішили збільшити підписний капітал на EUR710 млн і оплачений на EUR245 млн

Рада керуючих Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР, Салоніки) на позачерговому засіданні у п'ятницю ухвалила рішення про збільшення підписного (subscribed) капіталу банку з нинішніх EUR2,29 млрд до EUR3,10 млрд.

"У результаті нової підписки банк отримає додатковий капітал у розмірі EUR244,96 млн, тим самим збільшивши оплачений (paid-in) капітал банку до EUR931,51 млн", - зазначено в повідомленні ЧБТР у п'ятницю.

Банк уточнив, що оплачена частина нового передплатного капіталу становитиме 30%, а 70% - до вимоги, що відповідає поточній структурі капіталу банку.

ЧБТР також зазначає, що після збільшення підписного капіталу залишається ще 10% загального статутного (authorized) капіталу в EUR3,45 млрд, які залишаються доступними, зокрема, для потенційних нових акціонерів.

"Збільшення підписного капіталу дасть змогу ЧБТР виконати стратегічні цілі, викладені в Довгостроковій стратегії на 2021-2030 роки, зі сприяння економічному розвитку та регіональному співробітництву держав-членів і зміцненню здатності банку реагувати на кризові ситуації, одночасно підвищуючи його значимість для акціонерів", - наголошується в повідомленні.

Згідно з ним, процес підписки буде завершено до кінця вересня 2022 року, і акціонери ЧБТР здійснять оплату підписного капіталу вісьмома частинами протягом 2023-2030 років.

Докапіталізація на EUR245 млн для України означатиме сплату щорічно приблизно EUR5 млн протягом восьми років.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк покликаний сприяти економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону.

Президент банку Дмитро Панкін наприкінці серпня цього року зазначав, що при нинішньому капіталі ЧБТР його портфель проектів у EUR2,3 млрд близький до межі, яка становить приблизно EUR2,6 млрд.

За його словами, докапіталізація також збільшує шанси на підвищення рейтингу ЧБТР, який досить довгий час перебуває на рівні "A-" (від агентства S&P) із позитивним прогнозом.

"Така докапіталізація покаже рейтинговим агентствам, що країни-члени готові допомогти та підтримати банк", - пояснював Панкін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА