16:50 23.06.2022

ЧБТР планує амбітний план на найближчі роки

2 хв читати
ЧБТР планує амбітний план на найближчі роки

Рада керуючих Чорноморського банку торгівлі та розвитку (ЧБТР) провела своє 24-е щорічне засідання під головуванням пана Саміра Шаріфа, Міністра фінансів Азербайджанської Республіки.

Рада керуючих затвердила фінансову звітність за 2021 рік і чистий прибуток у розмірі 43,9 млн євро, розподілений на Банк, тобто він отримує прибуток сімнадцятий рік поспіль.

Для ЧБТР 2021 рік став третім роком реалізації Середньострокової стратегії та Бізнес-плану на 2019-2022 рр. і одним із найуспішніших років роботи з моменту заснування Банку.
Перейшовши від реагування на пандемію в 2020 році, коли операційна діяльність була зосереджена на підтримці існуючих клієнтів і забезпеченні фінансування для компаній, що борються з наслідками економічного спаду, Банк повернувся в 2021 році до більш диверсифікованого підходу, допомагаючи компаніям продовжувати відкладені інвестиції або здійснити розширення щоб скористатися новими можливостями. За рік портфель BSTDB зріс на 14,6%, досягнувши 2,37 мільярда євро. Рада директорів банку схвалила 29 нових операцій на 733,9 млн євро. Кількість нових підписань зросла з 20 у 2020 році до 32 у 2021 році, збільшившись на 31,5% в обсязі до 820,7 мільйонів євро.

Рада обрала головою Ради керуючих губернатора Республіки Болгарія. Губернаторів Грузії та Грецької Республіки було обрано заступниками голови терміном на один рік до наступної щорічної зустрічі BSTDB, яка відбудеться в Болгарії в червні 2023 року.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (BSTDB) — міжнародна фінансова установа, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною та Україною. Штаб-квартира BSTDB знаходиться в Салоніках, Греція. BSTDB підтримує економічний розвиток і регіональне співробітництво шляхом надання позик, кредитних ліній, акціонерного капіталу та гарантій для проектів і фінансування торгівлі в державному та приватному секторах у своїх країнах-членах. Статутний капітал банку становить 3,45 млрд євро. ЧБТР має довгостроковий рейтинг «A-» від Standard and Poor’s, «Baa1» від Moody’s. Для отримання інформації про BSTDB відвідайте www.bstdb.org.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА