20:34 27.02.2024

Австралійський Minderoo Foundation виділив 5 млн австралійських доларів на розмінування українських сільгоспземель

2 хв читати

Minderoo Foundation (Австралія) виділив Україні 5 млн австралійських доларів на розмінування сільськогосподарських земель, яке здійснюють у рамках Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) під егідою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), повідомляється на сайті донорської організації.

Очікується, що коштом виділених Minderoo Foundation 5 млн австралійських доларів буде надано безпосередню підтримку більш ніж 4600 домогосподарствам у Миколаївській, Херсонській і Харківській областях, які більше не можуть обробляти землю через імовірне або підтверджене забруднення, і більш ніж 11 520 осіб буде охоплено навчанням з питань ризику вибухонебезпечних предметів. У рамках проєкту пріоритет буде віддано фермерам.

"Майже 1 мільйон людей у сільськогосподарському секторі України втратили засоби для існування через російське вторгнення і не змогли повернутися на свою землю, доки вона не стане безпечною", - заявив голова та засновник Minderoo Foundation доктор Ендрю Форрест.

Він розповів, що сам народився у фермерській сім'ї і чудово розуміє, що означає для аграріїв земля, яка є для них джерелом доходів.

"Сільськогосподарський сектор України життєво важливий для глобального постачання продовольства і є найбільшим постачальником пшениці для програм допомоги тим, хто голодує, Всесвітньої продовольчої програми ООН, а це означає, що відновлення сільського господарства має вирішальне значення для багатьох людей у всьому світі", - сказав доктор Форрест.

Співголова і засновниця Minderoo Foundation Нікола Форрест А.О. заявила, що Україна наразі є найбільш замінованою країною у світі й випереджає Афганістан і Сирію.

"Тепер, за оцінками, територія, що у два з половиною рази перевищує площу Тасманії, забруднена смертоносними мінами і нерозвірваними боєприпасами, або 25% території України. Більшість цих мін розміщується на найкращих сільськогосподарських землях, постійна присутність яких є перешкодою для інвестицій, продовольчої безпеки й становить загрозу для людського життя. Підтримка Minderoo Foundation врятує життя й засоби до існування", - сказала пані Форрест.

Неурядовий Minderoo Foundation з початку війни РФ проти України виділив близько 20 млн австралійських доларів Україні на проєкти з підвищення продовольчої та енергетичної безпеки, а також захисту та розвитку дітей України.

Програма розмінування України, яка проводиться в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), використовує супутникові знімки для картування замінованої території, а потім відправляє спеціалізовані групи для її обстеження та розчищення. Пріоритет у розмінуванні віддають продуктивним сільгоспділянкам, які можна швидко й безпечно відновити.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

IFC має намір профінансувати будівництво "Галнафтогазом" ВЕС 150 МВт

DFC і Proparco мають намір надати по $50 млн ЄБРР у 2025 р. для покриття ризиків із торговельного фінансування України

НАБУ направило до суду справу про завдання збитків ДП "Укрспирт" на 55 млн грн

"Укрнафта" планує побудувати у 2024 р. ще близько 100 МВт газової генерації

"Метінвест" має стратегію переходу до виробництва "зеленої" сталі, є проєкти з нарощування випуску окатишів DRI - CСO

НБУ очікувано знизив облікову ставку до 13%

"Енергоатом" найближчими днями виведе в плановий ремонт енергоблок 1000 МВт

"Київтеплоенерго" придбає 15 когенераційних установок сумарною потужністю 60,5 МВт за 1,125 млрд грн

"Укрнафта" планує залучити фінансування Deutche Bank на будівництво маневреної генерації

Девелопер Ocean Mall готує його до відкриття до кінця року і готовий брати участь у приватизації Ocean Plaza

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА