19:32 03.04.2024

Прокуратура оскаржить нічний домашній арешт одному з учасників схеми у справі про спробу підкупу віцепрем'єр-міністра

2 хв читати
Прокуратура оскаржить нічний домашній арешт одному з учасників схеми у справі про спробу підкупу віцепрем'єр-міністра

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) оскаржить нічний домашній арешт одному з учасників схеми у справі про спробу підкупу топпосадовця у сфері відновлення, повідомляє пресслужба прокуратури.

"Прокурор САП готує апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді ВАКС від 03.04.2024, якою до одного зі співучасників схеми надання неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру застосовано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в середу.

Як повідомляється, прокурор не згоден із зазначеним рішенням суду й оскаржить його в апеляційному порядку. "У клопотанні прокурор наполягав на застосуванні до вказаного підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 51,5 млн грн застави", - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що 28 березня 2024 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру ще одному співучаснику схеми надання неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру Олександру Кубракову.

Встановлено, що між державним підприємством, що входить до сфери управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, та приватним товариством-забудовником укладено низку договорів з метою будівництва житлових будинків на земельній ділянці, що належить державі.

Усвідомлюючи, що є наявні підстави для розірвання зазначених договорів за ініціативою міністерства, фактичний власник підприємства-забудовника за співучастю з директором державного підприємства висловив пропозицію Кубракову надати йому за нерозірвання зазначених договорів і сприяння в їх реалізації неправомірну вигоду в розмірі 2% від площі майбутніх житлових будинків (понад 5200 кв. м).

Надалі фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на "довірену особу" віцепрем'єр-міністра майнових прав на 15 квартир в одному з житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, 1 з яких передав у власність.

Раніше, 21.11.2023 вже повідомлено про підозру директору державного підприємства та фактичному власнику приватного товариства-забудовника у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

28 березня повідомлено про підозру пособнику зазначених осіб, який забезпечив перерахування зі свого рахунка на рахунок "довіреної особи" Кубракова грошових коштів для створення видимості наявності у "довіреної особи" легальних коштів для нібито придбання квартир, які були предметом неправомірної вигоди. При цьому, як підставу перерахування коштів підозрюваний використовував підроблений договір позики. Дії особи кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369, ч. 4 ст. 358 КК України.

За даними ЗМІ, раніше у цій справі про підозру повідомили забудовнику Сергію Копистирі та директору державного підприємства "Укркомунобслуговування" Аллі Сушон.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА