14:29 24.11.2023

До 15 років в'язниці засуджено жителя Вінниці, який допомагав ворогу готувати ракетні удари по місту

2 хв читати
До 15 років в'язниці засуджено жителя Вінниці, який допомагав ворогу готувати ракетні удари по місту

Суд визнав винним у державній зраді вінничанина, який збирав і передавав ворогові інформацію для підготовки ракетних атак по місту, і виніс йому вирок - 15 років позбавлення волі, повідомив Офіс генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в п'ятницю.

Як повідомляється, прокурори в суді довели, що "чоловік свідомо погодився на співпрацю з фсб рф. Він сприяв ворожій спецслужбі у підготовці ракетних атак на обласний центр. Для цього збирав і передавав державі-агресору інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури, їх адреси, режим роботи та охорони".

"З травня по червень 2023 року засуджений спостерігав за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду та виїзду військової техніки. Також за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку біля стратегічних військових об’єктів у Вінниці", - повідомляє Офіс генпрокурора подробиці справи.

Отримані дані разом із фотодоказами та електронними картами фігурант надсилав своєму куратору з російських спецслужб. Той підтверджував їхнє отримання та використання в проведенні підривної діяльності проти України.

Правоохоронці затримали чоловіка під час чергового спостереження за оборонним підприємством та вилучили речові докази вчинення злочину. До вироку суду він перебував під вартою.

У суді засуджений своєї провини не визнав. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА