20:42 26.04.2024

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

1 хв читати
Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

США та інші учасники Контактної групи з оборони України загалом зобов'язалися виділити вже понад $95 млрд на допомогу у сфері безпеки українському народу з початку вторгнення РФ, повідомив міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ.

"У цю контактну групу входять близько 50 членів наших союзників і партнерів з усієї планети. І ми єдині в наданні військової допомоги Україні. Ми знову і знову нарощуємо критично важливі можливості. І ця Контактна група домоглася величезних успіхів. Члени групи виділили понад $95 млрд на допомогу Україні у сфері безпеки", - заявив Остін на пресконференції після 21-го засідання Контактної групи з оборони України (формат "Рамштайн") у п'ятницю.

Остін зазначив, що "дуже пишається лідерством і внеском Америки" і привітав підписання президентом США Джо Байденом закону про додаткову допомогу Україні, а також про збільшення фінансування Ізраїлю, Тайваню та оборонної промислової бази США.

"Це дасть змогу Сполученим Штатам негайно відправити Україні критично важливі засоби ППО, артилерію та техніку з наших військових запасів, про що президент Байден оголосив у середу", - зазначив міністр.

Окремо він наголосив на значній допомозі, яку союзники і партнери надали Україні, наголосивши, що "протягом усієї обраної Путіним війни ці постачання мали вирішальне значення і врятували незліченну кількість українських життів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА