12:44 01.12.2020

Київ виступає за створення позиції спецпредставника ЄС щодо Криму - Кулеба

1 хв читати
Київ виступає за створення позиції спецпредставника ЄС щодо Криму - Кулеба

Україна хотіла б, щоб у Євросоюзі ввели позицію спеціального представника щодо Криму, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Anadolu Agency.

"Ми хотіли б, щоб було введено позицію спеціального представника ЄС щодо Криму. Оскільки ці кризи відбуваються навіть не у безпосередній близькості від Європи, вони відбуваються в Європі і заслуговують на особливу увагу", - сказав Кулеба в інтерв'ю Anadolu Agency в понеділок.

Глава МЗС України зазначив, що адміністрація президента США Дональда Трампа багато зробила для Криму, наприклад прийняла Декларацію Помпео в 2018 році.

"Але водночас обраний президент Джо Байден знає історію України та її боротьбу проти російської агресії з того часу, коли він був віце-президентом при президентові Бараку Обамі", - зазначив він.

Кулеба висловив сподівання, що обраний президент США Джо Байден досить жорстко поводитиметься з РФ у зв'язку з її агресією проти України.

"Він досить жорстко поводитиметься з Росією, коли справа доходить до її агресії проти України. І у нас буде всебічний, орієнтований на результат діалог з його адміністрацією з цього питання. До речі, президент Байден - перший американський президент в історії, якому не потрібно вивчати українське досьє після свого обрання, тому що він уже дуже добре знає це досьє", - додав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА