17:39 06.12.2021

"Слуга народу" та "За майбутнє" заявляють, що "ОПЗЖ" силою намагається повернути собі владу на Донеччині

2 хв читати

Київ. 6 грудня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Політичні партії "Слуга народу" та "За майбутнє" заявили про застосування сили щодо своїх депутатів у Донецькій області з боку представників "Опозиційної платформи – За життя" ("ОПЗЖ").

"26 листопада під час проведення 14-ї чергової сесії Селидівської міської ради... представники політичної партії "ОПЗЖ" (йдеться про народного депутата Володимира Мороза та його помічників - ІФ) фізично розігнали сесію, не давали депутатам місцевої об'єднаної територіальної громади виконувати своїх депутатських повноважень, робили все, щоб продемонструвати, що для них діє закон сили, а не право закону... На засіданні зламана щелепа в Артура Сукова, який є депутатом місцевої ОТГ від партії "За майбутнє", а також перелом руки у депутата "Слуги народу" Тетяни Мухаметвлієвої", - сказав народний депутат, голова осередку партії "За майбутнє" у Донецькій області Дмитро Лубінець на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.

Він наголосив, що у такий спосіб "ОПЗЖ" вирішила "застосувати дестабілізацію на цих територіях, побачивши, що на місцевих виборах вони не можуть перемагати".

У свою чергу народний депутат, керівник обласної організації партії "Слуга народу" в Донецькій області Владлен Неклюдов зазначив, що відразу ж після інциденту підготував звернення на ім'я міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського щодо інциденту, в якому закликає "забезпечити повне та неупереджене дослідження всіх обставин справи".

Лубінець також додав, що "є розслідування цих фактів: і експертизу, і правову оцінку всім моментам надаватимуть правоохоронні органи, а вирок, знову ж таки, буде встановлено у суді".

Згідно з інформацією, оприлюдненою у ЗМІ, приводом для конфлікту стало голосування на сесії Селидівської міськради за проект рішення про відмову продовжити Донецькій обласній організації людей з інвалідністю термін договору оренди комунального майна. Присутній на сесії нардеп Мороз виступив проти цього, але секретар міськради Руслан Суков намагався продовжити голосування за проект рішення.

Як пояснив на прес-конференції сам Суков, організації людей з інвалідністю було запропоновано приміщення для прийому громадян у Селидівській міськраді, щоб "інваліди не ходили до краю міста, бо приміщення розташовується дуже далеко від центру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА