13:17 30.04.2024

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

2 хв читати
53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Серед опитаних українців 53% вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена, це один з найвищих показників серед країн Європи.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" у жовтні-грудні 2023 року у співпраці з Gallup Int. у межах проєкту End of Year 2023.

"В Україні одна з найбільших у Європі кількість згодних із твердженням про перебільшення коронавірусної загрози: 53% згодні з твердженням, 30% не згодні, 16% і згодні, і не згодні. В інших країнах Європи із цим твердженням було менше згодних", - ідеться в пресрелізі СГ "Рейтинг", присвяченому шостій темі дослідження: чи була перебільшена загроза від коронавірусу.

Як повідомляється, загалом у світі майже половина опитаних згодна з твердженням, що загроза коронавірусу була перебільшеною. Ще чверть дала невизначену відповідь – "і згодні, і не згодні". Решта або не згодні, або не дали відповіді.

Соціологи фіксують, що з твердженням "Я вважаю, що загроза від коронавірусу була перебільшена" найбільше згодні (понад 60%) опитані в п'яти країнах - Боснії і Герцеговині, Косово, Азербайджані, Румунії та Грузії. Близький Схід також демонструє високий рівень згоди з тим, що загроза COVID-19 була перебільшеною: Афганістан (62%), Ірак (59%) і Сирія (57%),

Водночас найбільший відсоток не згодних із цим твердженням спостерігається серед європейських країн: це Іспанія, Швеція, Велика Британія та Німеччина. У США та Канаді майже однаковий відсоток згодних щодо незгодних із твердженням про перебільшення загрози.

"Щодо Південної Америки, у Мексиці один з найвищих у світі відсотків тих, хто вважає: загроза від коронавірусу не була перебільшеною. В Аргентині та Еквадорі також схожий показник", - зазначено в повідомленні за підсумками дослідження.

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) - це щорічне дослідження, засноване й розроблене 1977 року. Цього року проєкт реалізовували в 41 країні світу.

Загалом у рамках дослідження опитано 40 428 людей у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року опитано репрезентативну вибірку близько 1000 осіб. В Україні опитування проводила СГ "Рейтинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА