19:28 29.04.2024

Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

2 хв читати
Колишніх керівників "Запорізького електровозоремонтного заводу" засуджено до позбавлення волі

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду на засіданні в понеділок, 29 квітня, оголосила вирок, яким колишнього керівника ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод" (ЗЕРЗ) і його заступника визнано винними у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 780 тис грн збитків.

"Указаним особам суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн", - повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в телеграм-каналі.

Ще одній особі - організатору злочину - суд призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, строком на три роки та зі штрафом у розмірі 17 тис. грн.

"Вирок суду може бути оскаржено протягом тридцяти днів із дня його оголошення шляхом подання апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду", - зазначили в САП.

Як повідомлялося, наприкінці 2014 року керівник ЗЕРЗ та його заступник, діючи у змові із третьою особою – організатором цього злочину, у протиправний спосіб забезпечили перемогу повʼязаного з останнім приватного товариства у державній закупівлі 30 коліс для електровозів за визначеною ним загальною ціною 2,45 млн грн. Водночас встановлено, що ринкова вартість цих коліс становила лише 1,01 млн грн, а надміру сплачені ЗЕРЗ на виконання договору кошти є збитками, заподіяними цьому підприємству державної форми власності.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА