14:29 24.11.2023

До 15 років в'язниці засуджено жителя Вінниці, який допомагав ворогу готувати ракетні удари по місту

2 хв читати
До 15 років в'язниці засуджено жителя Вінниці, який допомагав ворогу готувати ракетні удари по місту

Суд визнав винним у державній зраді вінничанина, який збирав і передавав ворогові інформацію для підготовки ракетних атак по місту, і виніс йому вирок - 15 років позбавлення волі, повідомив Офіс генерального прокурора.

"За публічного обвинувачення прокурорів Вінницької обласної прокуратури місцевого жителя визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в п'ятницю.

Як повідомляється, прокурори в суді довели, що "чоловік свідомо погодився на співпрацю з фсб рф. Він сприяв ворожій спецслужбі у підготовці ракетних атак на обласний центр. Для цього збирав і передавав державі-агресору інформацію про об’єкти військової й цивільної інфраструктури, їх адреси, режим роботи та охорони".

"З травня по червень 2023 року засуджений спостерігав за територією одного з підприємств оборонного комплексу, вивчав місця розташування контрольно-пропускних пунктів, фіксував факти в’їзду та виїзду військової техніки. Також за допомогою спеціального програмного забезпечення він сканував мережі Wi-Fi та вежі мобільного зв’язку біля стратегічних військових об’єктів у Вінниці", - повідомляє Офіс генпрокурора подробиці справи.

Отримані дані разом із фотодоказами та електронними картами фігурант надсилав своєму куратору з російських спецслужб. Той підтверджував їхнє отримання та використання в проведенні підривної діяльності проти України.

Правоохоронці затримали чоловіка під час чергового спостереження за оборонним підприємством та вилучили речові докази вчинення злочину. До вироку суду він перебував під вартою.

У суді засуджений своєї провини не визнав. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА