23:19 12.04.2024

Стартувало навчання понад 100 учасників у проєкті з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

2 хв читати
Стартувало навчання понад 100 учасників у проєкті з підготовки управлінської ланки для деокупованих територій

Понад 100 учасників розпочинають навчання у проєкті з підготовки фахівців управлінської ланки для деокупованих територій (Reintegration Management Program) за підтримки президента України Володимира Зеленського.

Як повідомили у прес-службі президента України, цю експериментальну програму ініціювало Представництво президента України в АР Крим, реалізує Бізнес-школа МІМ за підтримки, зокрема, проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Зміцнення суспільної довіри (UCBI)".

"Коли ми проаналізували напрями та підрахували потребу в кількості працівників для деокупованого регіону, а також врахували необхідний рівень фахової підготовки, стало зрозуміло, що треба починати готувати кадровий резерв уже зараз, оскільки необхідну кількість неможливо навчити одномоментно", - розповіла постійний представник президента України в АР Крим Таміла Ташева під час церемонії відкриття проєкту.

Як вона зазначила, уже створено такі освітні програми, як "Постконфліктне управління" та "Управління на післявоєнних територіях" у Київському національному університеті ім. Шевченка. Шевченка, онлайн-курс для держслужбовців "ProKrym: державна політика реінтеграції Криму".

Участь у відкритті взяли перший віцеспікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко та президент Бізнес-школи Міжнародного інституту менеджменту Ірина Тихомирова.

Учасники обговорили основні напрямки реінтеграційних політик держави після деокупації, зокрема: відновлення органів публічної адміністрації та кадрове забезпечення; притягнення до відповідальності за міжнародні злочини та злочини проти національної безпеки; верифікацію документів та рішень окупаційних судів; гуманітарну політику та демілітаризацію освітньої, культурної сфер; економічне відновлення.

ик

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ ВИКРИЛА МЕРЕЖУ АГЕНТІВ ФСБ РФ, ЯКІ ГОТУВАЛИ ВБИВСТВО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ЗАТРИМАНО ДВОХ ПОЛКОВНИКІВ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖОХОРОНИ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА