18:42 10.10.2023

Роботу компанії Archer не порушено внаслідок обшуків, стверджує Арахамія

2 хв читати
Роботу компанії Archer не порушено внаслідок обшуків, стверджує Арахамія

Керівник фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія стверджує, що роботу єдиного в країні виробника охолоджених тепловізійних прицілів Archer не порушили внаслідок проведених Національним антикорупційним бюро України обшуків у компанії, а також за поточними замовленнями у Міністерстві оборони необґрунтованих затримок із виконанням замовлень не виявлено.

"НАБУ діяло в рамках закону, своїх повноважень і підслідності. З урахуванням міжнародного аспекту цієї справи уникнути обшуків їм би не вдалося і вони мали реагувати. Обшуки проходили максимально коректно, носії інформації копіювалися, вилучалися лише носії, до яких не вдалося отримати доступ для копіювання. Такий самий підхід застосовувався і до фізичних носіїв (сейфів). Найголовніше - роботу підприємства не порушено, воно продовжує працювати безперебійно, відвантажує продукцію і здійснює іншу діяльність", - написав Арахамія у телеграм-каналі у вівторок за підсумками закритої наради Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки та керівництва НАБУ у зв'язку з обшуками в компанії.

Парламентарій повідомив, що під час засідання "ми висловили підтримку виробнику, пояснили НАБУ, що це стратегічний постачальник критично важливої продукції і необхідно максимально дбайливо ставитися до можливих перебоїв у роботі підприємства". Керівництво НАБУ, за його словами, пообіцяло виконувати свою роботу з мінімальними незручностями для підприємства.

Арахамія зазначив, що оскільки правоохоронні органи обмежені таємницею слідства, "багато питань залишилися без відповіді з об'єктивних причин". Він також пообіцяв "спостерігати за цим кейсом" та інформувати громадськість.

Як повідомлялося, НАБУ провело обшуки в компанії Archer 6 жовтня, який став першим обшуком з 1992 року. За словами керівника компанії, "90% ухвали суду, на підставі якої проводився обшук, - брехня, а суд виносив рішення, не перевіривши інформацію. Обурення керівника Archer викликали слова детектива НАБУ про те, що його компанія не може нічого виробляти і є "прокладкою" Міністерства оборони, тоді як вона виконала 71 контракт для оборонного сектору з 2014 року, зокрема вісім із Міністерством оборони, та продовжує у 2023 році виконувати нові контракти із силовими структурами (Нацгвардія, Нацполіція, СБУ).

На фейсбук-сторінці Facebook НАБУ зазначено, що детективи бюро провели обшуки в приватних компаніях, причетних до поставок продукції оборонної промисловості, у межах кримінального провадження щодо можливої розтрати державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі державою продукції оборонного призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА