13:34 23.04.2024

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

2 хв читати
В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, зловмисники якого обманним шляхом отримали 5,5 млн грн від громадян Чехії, повідомляє Національна поліція України.

"Організував оборудку сорокарічний українець з Дніпра. В якості виконавців залучив двох громадян України та шістьох оголошених в міжнародний розшук за шахрайство у складі злочинної організації громадян Чехії", - ідеться в повідомленні Нацполіції в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією поліції, зловмисники користувалися віртуальною телефонією з підміною номера і телефонували жителям Чехії, представляючись співробітниками державного контролюючого банківського органу.

"В ході розмови вони схиляли потерпілих надати віддалений доступ до свого телефону чи комп’ютеру або ж дізнавалися реквізити банківської карти і переказували кошти на підконтрольні рахунки", - уточнюється в повідомленні.

У Нацполіції зазначають, що в кількох випадках шахраї переконали громадян Чехії зняти готівку і передати підставному кур'єру, який нібито мав доставити їх у безпечне місце.

"Таким чином їм вдалося ошукати щонайменше шістнадцятьох мешканців Чехії на понад 5,5 мільйонів гривень", - зазначається в повідомленні.

У поліції звертають увагу на те, що оперативно припинити злочинну діяльність міжнародної злочинної організації правоохоронцям допомогла угода про створення спільної слідчої групи (Joint Investigation Team, JIT), укладена між українськими та чеськими правоохоронцями та реалізована під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Згідно з повідомленням, це вже другий випадок успішного розслідування протиправної діяльності call-центрів у межах угоди про створення JIT із чеськими правоохоронцями.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА