20:32 22.04.2024

Апеляційний суд підтвердив правомірність відкриття процедури банкрутства ТОВ "Якабу Трейд", компанія подасть касацію

2 хв читати
Апеляційний суд підтвердив правомірність відкриття процедури банкрутства ТОВ "Якабу Трейд", компанія подасть касацію

Північний апеляційний господарський суд виніс рішення, що підтверджує правильність дій ТОВ "Видавництво "Букшеф" у справі про банкрутство одного із структурних підрозділів книжкової платформи Yakaboo – ТОВ "Якабу Трейд", яке оскаржить рішення суду в касаційному порядку.

"Суд визнав, що заборгованість "Якабу Трейд" становить 13,098 млн грн, що включає основний борг у розмірі 12,031 млн грн та штрафні санкції на суму 1,067 млн грн. Таким чином, рішення Північного апеляційного госпсуду підтвердило законність вимог видавництва BookChef до боржника", - йдеться в повідомленні BookChef у фейсбуці.

"Це рішення важливе для підтвердження наших прав як видавця та ділового партнера. Ми впевнені, що це рішення стане важливим прецедентом для захисту прав кредиторів у подібних ситуаціях", - сказав директор BookChef Олександр Кирпичов.

У повідомленні уточнюється, що ТОВ "Якабу Трейд" заборгувало іншим видавництвам і постачальникам. У вересні-жовтні 2022 року, коли компанія зупинила оплату, Bookchef припинив відвантаження продукції та подав позов до суду.

"Нам відомо, що "Якабу" зареєструвало ще дві юридичні особи: ТОВ "Якабу Бізнес" і "Якабу Рітейл", щоб уникнути сплати боргів, водночас перевівши активи та борги більшості ринку, з ким вдалося домовитися", - йдеться в повідомленні.

BookChef зазначає також, що, незважаючи на тривалу з 2018 року співпрацю, ТОВ "Якабу Трейд" відмовляється виконувати взяті на себе зобов'язання і погашати наявну заборгованість перед "Видавництвом "Букшеф".

"Yakaboo переконана у правомірності своєї позиції і прагне максимальної прозорості та відкритості судового процесу", – заявила, у свою чергу, книжкова платформа, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" судову суперечку.

Компанія наголосила, що він не впливає на фінансовий стан та працездатність книжкової платформи Yakaboo. "Всі зобов'язання перед клієнтами та партнерами виконуються та будуть виконуватися безперебійно", - наголошується в коментарі.

Згідно з реєстром судових рішень, рішенням господарського суду Києва від 14 лютого 2024 року за заявою "Видавництва "Букшеф" було порушено справу про банкрутство ТОВ "Якабу Трейд" і визнано грошові вимоги в розмірі 13,098 млн грн.

Своєю чергою "Якабу Трейд", яке є одним зі структурних підрозділів книжкової платформи Yakaboo, тоді ж заявило про намір оскаржити це рішення, наголосивши, що спір точиться навколо розрахунків між двома суб'єктами господарювання на початку повномасштабної війни проти України у 2022 році.

"Якабу Трейд" 1 березня подало апеляційну скаргу на це рішення до Північного апеляційного госпсуду.

Видавництво "Букшеф" працює з 2017 року, позиціонує себе як одне з провідних видавництв на книжковому ринку. На сьогодні, за його інформацією, налічує понад 600 виданих тайтлів.

 

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА