20:26 15.04.2024

Лідери України та Норвегії підпишуть угоду з безпеки за найближчої можливості

1 хв читати
Лідери України та Норвегії підпишуть угоду з безпеки за найближчої можливості

Україна і Норвегія завершили переговори щодо укладення угоди у сфері безпеки, документ буде підписано за найближчої можливості, повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з главою МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде у Києві в понеділок.

"Зустріч із міністром закордонних справ Норвегії. Як завжди з Норвегією, змістовно і цілком практично. Наші команди вже завершили підготовку двосторонньої безпекової угоди", - повідомив Зеленський у телеграмі.

Як повідомила пресслужба Зеленського, лідери домовилися, що підпишуть цей стратегічний документ за найближчої можливості.

Глава держави також поінформував співрозмовника про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку держави-агресора РФ.

Окремо було обговорено ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України, сторони обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Президент України подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України, а також за значну військову та гуманітарну допомогу на суму близько 7,1 млрд дол. США, яку Україна отримує в рамках багаторічної програми ім. Ф. Нансена на 2023-2027 рр.

"Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії в ухваленні рішення про значне розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми", - зазначив Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА