18:21 25.07.2023

Найбільшу активність у громадсько-політичній діяльності виявляють українські діаспори у США, Польщі та Німеччині - дослідження

2 хв читати
Найбільшу активність у громадсько-політичній діяльності виявляють українські діаспори у США, Польщі та Німеччині - дослідження

Найбільшу активність у громадсько-політичній діяльності за кордоном проявляють українські діаспори у США, Польщі та Німеччині, повідомила голова правління Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська на презентації в Медіацентрі "Україна - Укрінформ" результатів досліджень щодо міграції, медіаспоживання та громадсько-політичної активності вимушених переселенців.

"За нашими загальними спостереженнями, дуже активна діаспора - і стара і, скажімо так, нова хвиля шукачів тимчасового прихистку - це США, Польща, багато в чому - Німеччина. У Великій Британії дуже часто програми, спрямовані на допомогу українцям, теж мають певний вплив. Наприклад, Велика Британія через програму прихистку диверсифікує українців у всій країні", - зазначила представниця "ОПОРИ".

Згідно з проведеним дослідженням, 43% респондентів вважають, що мають можливість впливати на політичне життя в Україні на відстані, 46% - не бачать такої можливості.

Результати показують, що за останні пів року для підтримки України респонденти частіше донатили на ЗСУ (80%), допомагали рідним і знайомим в Україні (76%), популяризували інформацію про Україну (69%), а також носили українську символіку в повсякденному житті (60%).

Дослідження "Медіаспоживання та громадсько-політична активність українців за кордоном" було проведене за аналітичними напрацюваннями та на замовлення Громадянської мережі "ОПОРА" за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Опитування було проведене соціологічною групою "Рейтинг" протягом 8 квітня - 19 травня 2023 року у Великій Британії, Ізраїлі, Іспанії, Німеччині, США, Угорщині та Чехії.

Метою дослідження було виявити рівень залученості та інтересу до політичного та суспільного життя України серед українців за кордоном. Це опитування складалося з трьох частин, до якого входило онлайн-опитування 1000 респондентів щодо суспільно-політичної активності, онлайн-опитування 2000 респондентів щодо медіаспоживання, а також 43 глибинних інтерв'ю.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА