19:07 20.03.2024

Верховна Рада дозволила з 1 травня 2024 р частково відновити митні перевірки

2 хв читати
Верховна Рада дозволила з 1 травня 2024 р частково відновити митні перевірки

Верховна Рада дозволила з 1 травня 2024 року частково поновити перевірки дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, зокрема щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, які були призупинені з 24 лютого 2022 року на період дії воєнного стану.

Відповідні зміни передбачені змінами до остаточних та перехідних положень Митного кодексу, що містяться в тексті законопроєкту №9456 про митний контроль та оформлення біометану.

"З 1 травня 2024 року поновлюються на невикористаний строк документальні перевірки, зустрічні звірки, що були розпочаті та не завершені до 24 лютого 2022 року", - ідеться в тексті порівняльної таблиці, підготовленої до другого читання.

Уточнюється, що норма не поширюється на документальні перевірки та зустрічні звірки, на які передбачено мораторій.

Встановлюється, що з 1 травня 2024 року до зупинення або скасування воєнного стану в Україні документальні перевірки дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, зокрема своєчасності, достовірності, повноти нарахувань та сплати митних платежів, проводяться митними органами за наявності безпечних умов для їх проведення.

Зазначається, що до квартальних планів-графіків документальних планових виїзних перевірок митного органу у 2024 році можуть бути включені підприємства, які здійснюють ввезення на митну територію України підакцизних товарів, а також здійснюють вивезення з митної території України товарів, на які законом установлено вивізне мито; які оформили митні декларації зі звільненням від сплати митних платежів, використанням пільг, розстроченням сплати митних платежів.

Тимчасово, з 1 травня 2024 року, запроваджується мораторій на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи щодо платників податків, які ввозять у період дії воєнного стану товари, зокрема ті, що визнані гуманітарною допомогою.

До внесення змін Митний кодекс передбачав, що документальні перевірки дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, зокрема щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, під час воєнного стану не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №9456 про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА