20:34 03.06.2024

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

2 хв читати
Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення
Фото: Gulliver

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора про передання БФК Gulliver в управління Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), власник активу має намір оскаржити рішення в апеляційному суді.

"Ми вважаємо, що це рішення було ухвалено не на підставі фактичних обставин справи, а через імовірний тиск на суддів... Менеджмент БФК Gulliver у правовому полі буде продовжувати відстоювати свою позицію в апеляційному суді", - повідомила пресслужба БФК Gulliver у понеділок.

Як наголошується в пресрелізі суду, клопотання прокурора стосувалося виключно передання майна до АРМА для управління, а не для реалізації. Крім того, суд зобов'язав АРМА здійснювати періодичні (не рідше одного разу за місяць) перевірки ефективності управління активом.

Раніше повідомлялося, що зазначене клопотання Офісу генпрокурора було подано в межах кримінального розслідування Бюро економічної безпеки про можливе ухилення від сплати керівництвом ТРЦ майже 146 млн грн податків. Відповідну підозру директору ТРЦ Gulliver БЕБ видало в травні 2023 року.

Київський апеляційний суд 9 квітня 2024 року задовольнив клопотання прокурора і вирішив заарештувати майно ТОВ "Три О", серед якого і торговельно-офісний центр Gulliver у столиці.

Раніше в розслідуванні програми "Схеми" повідомлялося про фінансові зобов'язання компанії перед державними банками "Ощадбанк" і "Укрексімбанк" у розмірі 14 млрд грн. Стверджувалося, що фактичним власником ТРЦ є ексвласник банку "Михайлівський" Віктор Поліщук, водночас у держреєстрі кінцевим бенефіціаром зазначено В'ячеслава Ігнатенка.

У пресслужбі БФК зазначали, що "Три О" виконує свої зобов'язання перед Ощадбанком і Укрексімбанком щодо погашення кредитів: у 2023 році було сплачено 300 млн грн, на 2024 рік заплановано погашення 700 млн грн. У компанії вважають, що вилучення Gulliver із володіння та управління "Три О" може стати загрозою виконанню зобов'язань перед банками.

Багатофункціональний комплекс Gulliver у Печерському районі столиці відкрито 2013 року, його площа 151,8 тис. кв. м.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог найбільш активний на покровському та сіверському напрямках - Генштаб ЗСУ

Путін намагається готувати наступників режиму з числа своїх родичів і дітей близьких йому чиновників - ISW

СБУ запобігла серії підпалів військового транспорту ТЦК у Дніпрі

Юридичних перешкод для конфіскації суверенних активів РФ немає - Мін'юст

У Києві невідомий вистрілив у чоловіка, вживаються заходи щодо затримання нападника - Нацполіція

Безопасность детей станет темой 4-го Саммита первых леди и джентльменов в сентябре в Киеве

Безпека дітей стане темою 4-го Саміту перших леді та джентльменів у вересні в Києві

Зеленський підписав закон, що передбачає надання держдопомоги на придбання книжок

Зеленський подякував Варфоломію за приєднання до комюніке Саміту миру й зазначив, що документ залишається відкритим для підписання

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Ростовській області - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА