17:32 12.04.2024

Зеленський у Чернівцях провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців

2 хв читати
Зеленський у Чернівцях провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців, яка прибула до Чернівців із Бухареста для проведення свого саміту.

Як повідомила пресслужба глави держави, у саміті Світового конгресу українців у Чернівцях беруть участь понад 200 очільників і представників українських громад із 55 країн світу.

"Наша зустріч - це дуже важливий сигнал для наших громад за кордоном і наших партнерів. Це важливий сигнал підтримки для українців, які щоденно боронять нашу державу. Це важливий сигнал і для військових - вони не одні на фронті й буде підтримка", - сказав президент.

Глава держави наголосив на важливості активної роботи Світового конгресу українців з урядами, парламентами й громадами іноземних держав, щоб забезпечувати міжнародну підтримку України.

Зеленський також зазначив, що Світовий конгрес українців підтримує освітні програми для українських дітей.

"Я знаю, що у вас є багато освітніх і культурних програм, які ви реалізуєте на різних континентах. Дуже важливо, щоб наші діти, які зараз за кордоном, не втратили українську культуру. Програми, книжки, мова - цей напрям також дуже важливий. Ми хочемо потім повертати наших дітей в Україну та відбудовувати державу", - сказав він.

Зі свого боку президент Світового конгресу українців Павло Ґрод наголосив, що головна мета сьогодні - перемога України над агресором, і конгрес завжди підтримує Україну на цьому шляху.

"Ми всі горді бути українцями. А сьогодні українці стали на першому місці як найхоробріший народ в усьому світі", - зазначив Ґрод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА