10:58 03.05.2024

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

1 хв читати

Українські правоохоронці повідомили про підозру чотирьом зловмисникам, які викрали з банківських карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру чотирьом громадянам України за фактами несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих платіжних систем та крадіжки коштів іноземних громадян (ч. 1 ст. 361, ч. 4 ст. 185 КК України)", - йдеться в повідомленні відомства в п'ятницю.

За даними слідства, підозрювані отримували від потерпілих otp-пароль, за допомогою якого без відома власників здійснювали автентифікацію їхніх карток до своїх гаманців Apple і Google Pay.

Зазначається, що зловмисники виводили кошти іноземних громадян на попередньо відкриті в одному з банків підконтрольні рахунки. "Таким чином з карток іноземців підозрювані викрали майже 1,5 млн грн коштів", - уточнюють у прокуратурі.

За інформацією відомства, серед ошуканих громадян - клієнти банків США, Франції, Великої Британії, Іспанії, Польщі, Об'єднаних Арабських Еміратів, інших країн.

Правоохоронці здійснили обшуки на території Києва, Сумської, Черкаської та Одеської областей, у кол-центрі, вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони з інформацією, що підтверджує факт скоєння злочинів. Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА