14:25 15.06.2021

До ВР точно проходять "Слуга народу", "ОПЗЖ", "ЄС", "Батьківщина" - опитування

2 хв читати
До ВР точно проходять "Слуга народу", "ОПЗЖ", "ЄС", "Батьківщина" - опитування

Чотири політичні партії можуть точно подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр на виборах до Верховної Ради, якби голосування відбувалося найближчої неділі, свідчать результати опитування "Динаміка соціально-політичних настроїв та оцінок населення України", проведеного з 26 травня до 8 червня, які було презентовано в прес-центрі "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Так, згідно з даними опитування, до ВР точно проходять партії "Слуга народу" з підтримкою 23,3% голосів виборців (серед тих, хто зібрався йти на вибори), "Опозиційна платформа - За життя" - 15,9% голосів, "Європейська солідарність" - 15,3% та Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 11,1%.

Водночас високі шанси подолати прохідний бар'єр є у партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - за неї готові проголосувати 4,9% потенційних виборців, тобто її рейтинг перебуває в межах статистичної похибки.

У цих самих межах перебуває і рейтинг партій "Українська стратегія Гройсмана" і "Радикальна партія Олега Ляшка" (4,5% і 4,2% голосів виборців відповідно). Решта політичних сил, згідно з даними дослідження, точно не проходять до Верховної Ради, набираючи не більше ніж 2,8% голосів.

Ще 3,1% потенційних виборців заявили про намір зіпсувати бюлетень.

Уточнюється, що серед усіх респондентів, яких було опитано під час соціологічного дослідження, про своє бажання взяти участь у виборах висловили 70,4% громадян, водночас 36,2% респондентів безумовно підуть голосувати, а 34,2% можливо візьмуть участь у виборах.

Опитування громадської думки проводилося з 26 травня до 8 червня 2021 року Центром "Соціальний моніторинг" методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента у всіх регіонах України (за винятком тимчасово непідконтрольної території). Загалом було опитано 3 004 респонденти. Похибка вибірки не перевищує 1,9%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА