16:49 06.04.2024

Порошенко привіз екскаватори  на Сумщину: замість лопат потрібна потужна техніка

2 хв читати

Нещодавно депутати з "Євросолідарності" побували на обʼєктах будівництва фортифікаційних споруд на Сумщині біля кордону з росією. Ірина Геращенко згадує – вони були шоковані відсутністю техніки і низькими темпами будівництва. У розмові з військовими сформували запит на необхідне обладнання. 

Петро Порошенко, який доставив техніку на Сумщину, говорить – завдання військових виконане. Шість екскаваторів, вантажівка, лазне-пральний комплекс, бензопили, болгарки та інший електроінструмент, оргтехніка, маски для зварювальників і навіть одноразовий посуд – все це дозволить будівельникам значно швидше, у більше комфортних умовах виконати завдання. Бо поки що їхніми головними інструментами були лопати, якими копають рови і траншеї.

Військові будівельники не приховують емоцій від отриманої техніки. "Ми виконуємо завдання по фортифікаційних спорудах у Сумській області. Екскаватори нам дуже-дуже потрібні. Вони нам спросять роботу, будемо швидше копати і більше зробимо для оборони нашої держави", – говорить командир зведеного підрозділу Олег Сомок. 

Він пояснює: екскаватори будуть використовувати і для підвозу будматеріалів там, де не може проїхати інша техніка: «для облаштування ВОПів, підвозу матеріалів до ВОПів, тому що ми в таких складних умовах працюємо, що не завжди технікою можемо підʼїхати – тільки екскаватором». І додає: фортифікації треба було готувати раніше, адже йдеться про життя людей: «чи людина буде в облаштованій позиції стояти, чи буде в полі лежати – це ж різні речі». 

«На Сумщині Збройні Сили тримають кордон. Наше завдання — врятувати їхнє життя від КАБів та артилерії і захистити українську землю від пазурів російського диктатора. Тому фортифікації вкрай важливі. Як на Сході, де вже працює наша техніка, так і на Сумщині, де російська артилерія та КАБи випалюють цілі населені пункти», – пояснює Петро Порошенко. 

"Перші екскаватори в Сумській області з’їжджають з лафетів і будуть доставлені в зону побудови фортифікаційних споруд. Повне забезпечення окремого інженерного батальйону для того, щоб закрити кордон від можливого російського нападу", – говорить Петро Порошенко. 

"Це вже друга поставка важкої техніки для фортифікацій, далі – більше", – наголошує пʼятий президент. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА